zondag 17 oktober 2010

De Perseus Passie

Als zoon van een electricien ben ik van kindsbeen tussen electro toestellen opgegroeid: van de superheterodyne lampenradio over transistor naar digitale ontvangers. Het volledige gamma met hun specifieke eigenschappen passeerde mijn ogen, ging door mijn handen en werden gewikt en gewogen door mijn oren. Ik zat aan de bron, was het proefkonijn. De passie bleef, eerst als hobby, later beroepsmatig. Spontaan bouwde ik onbewust een rijke radio-verzameling uit. Volgende is een bijzondere ontvanger en al een paar jaar op de markt: dé Perseus. Je sluit hem aan op je computer, je bedient en luistert via de bijgeleverde software.


Wil je weten wat dit kastje allemaal kan?  specificaties. Het oordeel van ervaringsdeskundige van de Engelse zendamateur vereniging RGSB:  test. Nu nog even  luistervink-tijd vinden.
Eerst non stop smullen in Overijse bij dé Mexicaan en in Leefdaal naar het 80 jaar verjaardagsfeestje van tante Rosa, geboren in het jaar van eerste radiosonde-lancering. Morgen voor dag en dauw naar Straatsburg, ook geen onbekende in de radiogéschiedenis.


0 commentaar:

Een reactie posten