zondag 23 mei 2010

Sunny Scoped Sunday

Zou de zomer definitief gearriveerd zijn met deze stralende Pinksterweekendzon?
Tijd om met open autoraam en/of dak te cruisen met Scoped Airckecks als behang in je decor. Cousin Jack P. zal het vandaag worst wezen: hij viert today in zijn time-shared NYC een nieuwe voordeur met 60 als huisnummer. Midlife Rocks voorbij?

donderdag 13 mei 2010

Uw Stem - Uw Keuze

Of was het deze keer omgekeerd?

Nog één maand en je moet weer rond deze tijd... Zoek ook deze stembeurt naar de subtiele edoch substantiële verschillen! Een geluk bij een ongeluk deze 13de: vandaag in onze straat de jaarlijkse rommelmarkt. Elke vorm van parallelle herkenning met de politici hierbij is louter toeval of zit deze feestdag daar voor iets tussen?

vrijdag 7 mei 2010

It's a small world

Vandaag hebben we wederom een stapje in de wondere wereld van het klassieke oude Buda gezet bij een schitterende maar correcte (zo-hoort-het-in-mei) plus 20° temperatuur... Echter namiddag in het water van het vermaarde openlucht Séchenyl-gyogfürdö was het lekker zweten wegens slechts 38°warm. Naast het wandelen in en om het Varos-Liget stadspark met het Heldenplein, de zoo en het bouwkundige onwijs gave Vajdahunyad-vár, het al ijsjes-smullend windowshoppen op de (plaatstelijke NYC-5th Ave) de Andrassy ut, het terras-chillen op de verkeersvrije en groene buurt van de Liszt ferenc, het Donau-flaneren bij zonsondergang zat het 'venijn' toch maar onverwacht positief in het staartje.
Wie kon ik met een roodverband hoofd vanavond per toeval de hand schudden op het terras van een hotel in Tompa Utca of all places? Juist, Johny B. en echtgenoot. We hebben elkaar leren kennen in Dublin tijdens onze 2008-Ier/Schotland-cruise. En sinds vandaag delen ze hetzelfde hotel met zijn zeer snelle-gratis-wifi-internet.
Wat dus bewijst dat mijn wereld meer een dorp geworden is en wij als wereldburgers door de dagen lopen!

donderdag 6 mei 2010

Buda vs. Pest anno 2010

Veilig en wel aangemeerd bij de niet zo meer blauwe Donau van weleer. Meteen al goed gestart vanaf de Petofi-brug voor een fikse klimwandeling vanaf de 'groene brug via Gellért Hill naar het Vrijheidsbeeld en terug downtown langs de Citadelle naar de witte Elisabeth-brug. Hoog tijd om het openbaar vervoer es te testen  - dankzij onze Budapest 2010 card gratis voor 72 uren. Woorden en tijd te kort. Overmorgen een dagje 'pesten' na een etmaal Buda

WeatherBug

Net voor boarding van vlucht MA 601 BRU - BUD (what's in a name!) - 09:40 hrs : het weer is er alvast beter dan in en rond Terminal M (Zaventem). En we schakelen nu live over naar onze man ter plaatse.

woensdag 5 mei 2010

Met Malév

1. Delta Air Lines : $28,063 million
2. AMR : $19,917 million
3. UAL : $16,335 million
4. Continental Airlines : $12,586 million
5. US Airways Group : $10,458 million

Gemeten volgens het bedrijfsinkomen is dit de huidige Top 5 van luchtvaartmaatschappijen. Over de 51-delige vloot van  SN Brussels is geen sprake. Laat staan het koude-oorlog-klinkende Malev (en zijn 26-delige vliegvloot) met wie we morgen omstreeks dit uur naar Budapest vliegen.
Hungary starts here of Budapest Zin als apero-troost voor de thuisblijvers!