Woorden wikken

Van een lage(re) opkomst tot eerste Vlaams Belang sjerp: blikvangers van lokale verkiezingen waarbij het politiek systeem zichzelf overleefde. Met dank aan de mobiele media manipulatie waarbij framing, woke, inclusie, polarisatie, toxisch, absoluut, voor alle duidelijkheid, ... als tijdelijke terminologie overheersen. h    et tussentaaltje als verplichte Vlaamsche vocabulaire. En tussen zeggen en doen, verslijt men menige schoen. Alleen de woorden tellen. De rest is gelul.. Stemmige woorden wikken om daden te wegen tijdens deze allereerste niet verplichte verkiezingsdag voor Vlamingen. 

ONDERTUSSEN en onderweg naar mijn stembureau en dat van de volmacht werden we ingekaderd door Still The One van Orleans en na burgerrecht bedankt met de meester Todd Rundgren, beiden klasse-klassiekers hand in hand met de nazomer-zon.
Na de koffie met taart en in afwachting van de eerste resultaten blijkt dat er keuze genoeg is om te kiezen  zoals deze lucky seven als hitwonders gewogen. U was niet in de stemming?


Alan O'Day - Undercover angel

Jonathan Butler - Lies

Haircut 100 - Fantastic Day

Prince - Gold

Hall & Oates - Methods of modern love

John Miles - Highfly

Tears for fears - Advice for the young of heart

UPDATE
In de loop van de avond dacht ik spontaan aan deze mens bij het zien van Zuhal Demir, Alexander De Croo en Bart Somers. Alle drie verloren ze cijfermatig fors maar ze vonden van zichzelf dat ze gewonnen hadden.
Tja, zoals er tijdens het scrabbelen woordenboeken bedacht worden.

Reacties