Trump Trade

Alleen verbeelding kan ons redden dachten misschien sommigen op Tomorrowland en ik altijd afgelopen warm weekend.
Anderzijds zijn de beurzen deze ochtend na het nieuws uit Washington zondagavond even maar de belangrijkste bijzaak ter wereld. Het ziet er naar uit dat Kamala Harris nu de Democratische tegenkandidaat wordt voor de Republikein Donald Trump bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Mogelijk pauzeren beleggers even hun ‘Trump trade’, maar toch blijft gelet op de peilingen Trump II een realistisch scenario. En dus kan de belegger maar beter voorbereid zijn, lees voorafgaand best  Blinde vlekken, hoe impliciete vooroordelen je (mis)leiden', het boek van Lieke Asma .
Immers de tijd tikt dringend: na de (zoals de oorlel-moord op Trump in scène gezette?) exit van Biden, nog 106 dagen voor de inhoud in het wereld-circus van 335 miljoen Amerikanen.
(Rod Stewart - Man Of Constant Sorrow via 648 @ 17:45)
ONDERTUSSEN presteert van de Europese landen met de hoogste overheidsschuld België het slechts. Onze schuldgraad loopt verder op,terwijl die elders daalde gaan we wederom dieper in het rood.
Daarnaast pist het private Beobank en Belgische staatsbankse Belfius naast de pot en neemt de Franse BCPE de oudste Belgische bank Nagelmackers over uit Chinese onzekere handen. Nu alleen nog deftige dividenden dacht mijnheer Pierre N. toen hij zich in zijn graf nog eens omdraaide.

Reacties