TTT

In deze wereld waar weinigen nog een selectief onderscheid kunnen maken vanwege een overkill van aanbod is er nog hoop. (via Spreekbuis)

NOS-Teletekst wordt sinds 1 november 2023 in een nieuw systeem gemaakt.
Ook worden de gekleurde sneltoetsen nog aangepast. Het nieuwe systeem was nodig omdat het oude, Cyclone, uit 1980 dateerde en niet meer onderhouden kon worden. 
Met het nieuwe systeem kan Teletekst nog vele jaren door, in de bekende ‘retro’-stijl. Voor gebruikers op tv zijn de koppen van nieuwsberichten kleiner geworden. Zo ogen ze mooier in de app en krijgen de berichten een regel meer tekst. 
 “Cyclone liep op de laatste benen”, vertelt Gerard de Kloet, chef van de afdeling 24 Uur, waar ook Teletekst onder valt. “Het systeem is lang geleden gebouwd. Er was niemand meer om het systeem te onderhouden. Er waren bij de NOS een paar mensen en soms werd er een beroep gedaan op mensen uit Engeland die eigenlijk al met pensioen zijn.
” Vorig jaar is de NOS al eens door het oog van de naald gekropen, zegt Ferry Kesselaar. Hij is bij de NOS leidinggevende van de afdeling die verantwoordelijk is voor de techniek. “Er was een update van Microsoft, die het oude systeem niet meer aankon. We hadden toen een storing van vijf uur lang. Dan pas merk je aan de publieksreacties hoeveel mensen Teletekst gebruiken.” Terwijl de afgelopen jaren veel buitenlandse omroepen reeds zijn gestopt met teletekst, ziet NOS geen reden om de dienst te beeindigen.

Teletekst blijft handig naast de 888 ondertiteling. Hoe lang nog? ONDERTUSSEN wordt het oude testament weer ter hand genomen om van alles over vandaag te begrijpen en wie er wat precies 'beloofd' werd. Religie is meestal gebruikt om de ware toedracht te verdoezelen? Dit lijkt een meer evidente uitleg over welke belangen er spelen in deze waanzin en waarom er zoveel steun van de EU en US is aan Israel. Wat een wereld.

Reacties