Roverheid

Onze politieke Vivaldi-toppers bedisselen de volgende dagen als dieven in de nacht over het gapende gat in de begroting.
Als het hier ergens lekt, draai ik eerst kraan per kraan dicht, niet andersom. In de marge las ik volgende voorspelbare gevleugelde West-Vlaamsche logica.

Op een huis van 400.000 euro dat je erft van je (overleden) ouders pakt de roverheid 15%. Al even schandalig als de hoge jaarlijkse onroerende voorheffing. Dat ik heel m'n leven in dit socialistische herverdelende kloteland blijf, is UITGESLOTEN!!! Belastingdruk onredelijk hoog. (via)

Koen leerde ik na de eeuwwisseling (her)kennen via diverse radio-fora en media-nieuwsgroepen, de voorlopers van de huidige socials. Hij is letterlijk geen haar verandert in doem-denken en doen. ONDERTUSSEN elders in het Hard Rock Cafe in New York, ontdekte ik exact een maand geleden deze 70s-song.
Fake Happy illustreet de huidige tijdgeest ontstaan tijdens en vergroeid na corona. Met dank aan de geagedeerde harlekijn Oekraïne, zijn energiecrisis en in-elkaar-geknutselde-inflatie terwijl moeder natuur in versneld tempo de kadans onherroepelijk verandert. UPDATE straks zakken de ijsberen letterlijk af naar Blankenberge of kiezen ze toch voor Le Zoute? Zoals deze lederschildpad. Dank u (r)overheden.

Reacties