Moederke Staat

Op uitnodiging van de Presidente van de Helleense Republiek, H.E. Katerina Sakellaropoullou, brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een Staatsbezoek aan Griekenland van maandag 2 tot en met woensdag 4 mei 2022. Ze worden vergezeld door de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, en de Minister-presidenten van de Gemeenschappen en Gewesten Elio Di Rupo, Rudi Vervoort, Jan Jambon, Pierre-Yves Jeholet en Oliver Paasch. In het zog van het koningspaar en de politici reist ook een delegatie academici en bedrijfsleiders mee. 
Deze editie noemt men in de wandelgangen 'light' omdat slechts 110 van de normale 130 'gestelde lichamen' uitgenodigd werden.
Op de vooravond van .... 9 mei 1945 indachtig

























ONDERTUSSEN elders gaat Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid, van 9 tot 13 mei op dienstreis naar Palestina. Daar vraagt ze aandacht voor de noodzaak van kwaliteitsvolle bescherming voor Palestijnen die moeten leven onder de bezetting en wil ze Palestijnse jongeren en vrouwen een perspectief geven op een kansrijkere toekomst. 
Ook op moederdag: mind your own business.
En tussendoor wat korter bij huis ... Met maar liefst 406 zijn ze, de deelnemers aan een officiële prinselijke missie naar Londen onder patronage van prinses Astrid, de zus van koning Filip. Twee keer uitgesteld door corona en in de schaduw van de Brexit trekt de missie dus massaal ondernemers aan. Noblesse obligé

Reacties