Op Kot # 627 - Giving Tuesday

Een gegeven paard bekijk je niet in de bek: mijn uitnodiging voor boosterprik ligt klaar. Gratis. Echter.
Je 100 Euro is dus slechts 97,40 meer waard. De hoogste inflatie in 13 jaar duwt de loonlasten fors omhoog, wat werkgevers doet vrezen voor de concurrentiekracht van bedrijven. De inflatie is een even ongrijpbaar beestje als het coronavirus. Allebei zijn ze hardnekkiger dan verwacht. En net als het virus kan ook de inflatie muteren. (via Stefaan Michielsen Senior writer De Tijd) 5,64% breekt record van 2008 en straks dat van 1984. 
De regering-De Croo buigt zich vrijdag over het verwachte rapport over de bevoorradingszekerheid. De knoop over de kernuitstap wordt vermoedelijk later doorgehakt. Merk op: buigen versus doorhakken.
Met een onwaarschijnlijke snelheid zijn we het voorbije weekend om de oren geslagen met een nieuwe variant van het corona-virus, de omikronvariant. Na bijna twee jaar slaat bij elke nieuwe variant nog altijd de paniek toe. Hoe komt het dat we daar nog altijd zo door uit het lood worden geslagen? Professor bio-ethiek Ivonne Denier legt hier uit hoe dat komt.
ONDERTUSSEN ELDERS
Telenet was een van de laatste televisieproviders in heel Europa die nog in zeer beperkte mate analoge televisie aanbood. Maar vandaag komt er een einde aan de digitale switch. Telenet schakelt het analoge televisiesignaal uit in de gemeenten Beerse, Geel, Stabroek, Sint-Joris-Winge, Perk en Middelkerke. Memory Lane, je wi niet weten hoeveel antennes mijn vader zaliger en ik destijds op de daken geplaatst hebben ...

Reacties