Op Kot # 514 - Ubuntoo

Neen, niet Ubuntu het gratis-open-bron-computer-operating-system van Linux opgezet om onder andere 'oudere" computer nog een tweede langer leven te gunnen. Goed voor het milieu want de soft van M$-Windows dwingt je hand-in-hand met de hardware-fabrikanten om telkens weer nieuwe computers aan te schaffen en hun dividend te vergroten.

Neen, Ubuntoo is een groene start-up waarmee onze landgenoot Peter Schelstraete (na een halve carrière bij The Coca-Cola Company) bedrijven, overheden en organisaties wil helpen bij het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen.

Toevallig dat vandaag na zeven (vette of mindere) jaren de VN een 'nieuw' klimaatrapport de wereld in stuurt.  Goed voor 4000 pagina's niks nieuws onder de zon want in de vorige editie toevallig dezelfde aanbevelingen alleen gedateerd op een andere datum. 

'We moeten iets doen voor het te laat is'. Wederom van hetzelfde laken een broek, uitstel is afstel. Ondertussen wel handig gebruik maken van nood breekt wet, als kapstok voor, ... Het blijft hallucinant hypocriet om op rug van het milieu geld te verdienen. Is het de een niet dan wel die ander, in dit geval Ubuntoo ... 

Trouwens, Ubuntu is een Afrikaans woord dat veelbelovend "menselijkheid naar anderen' betekent. Een letter anders maakt een wereld van verschil.

Reacties