Op Kot # 479 - Op Stap

Voor het eerst in zijn leven heeft de CX een wereldreis van meer dan 40 km gemaakt. Na 18 maanden kon hij eindelijk eens ecologische met de turbo aan tegen 120 km/uur over de E40 tuffen richting Gasthuisberg. Ook daar was het de eerste keer na de pandemie-start in een andere wereld terechtkomen. Frappant te ervaren hoe snel eenmes zich aanpast aan nieuwe normen en maatregelen, het lijkt wel of we nooit anders geweten hebben. Kom me dus met heimwee niet vertellen dat je snakt naar het oude normaal. Die manier van leven zal ondanks betere pandemie-prognoses nooit meer in die mate kunnen. Wandelen is een van de nieuwe normen geworden: kies je route ten velde en ga op stap. Ondertussen is het parking A van ziekenhuis-ingang Oost net zo druk als voorheen: gezondheidszorg is a never ending story. Mens mag zich gelukkig prijzen dat de maatschappij in dit segment succesvol scoort. Kan je je een leven voorstellen zonder medische menselijke hulp of medicatie? 
Daarnaast daagt het me dat moedere natuur cumulatief op -pak een beek- tien jaar zichzelf vergaloppeerd met weergrillen. Als ik onderweg naar Leuven zie hoe alles aan het dicht (ver) bouwen is, dan is wateroverlast nu -al en niet binnenkort- meer norm dan uitzondering. 
Maar gewoontedieren zoals we zijn zullen we kwa mindset mee-muteren. We blijven gedoemd eeuwig op stap en onderweg naar nieuwe normen. 
Echter bekijk het positief -zo serieus moet je het leven niet nemen- : Positivity is like a muscle: keep exercising it, and it becomes a habit. (Natalie Massenet) Of positiviteit is als zonneschijn op een bewolkte maandag als deze. De verzuring en framing te na gesproken ...

Reacties