Op Kot # 472 - onument

Een vrouwelijke naamgenoot noemt zich via LinkedIn allround creative. Breed bekkend. Een andere verdwaalde ziel via HLN reageerde terecht ' op internet loop de ene zot de andere zot om'. Kordaat krachtig. Beiden in schril contrast met deze online-berichtgeving: 65-plussers en risicopatiënten die nog op een intervaltermijn van 12 weken staan tussen hun twee AstraZeneca-prikken, zullen die waarschijnlijk vanaf morgen of woensdag zelf kunnen vervroegen naar minimaal 8 weken.
Hoe creatief klungelend heeft het Belgisch beleid tijdens deze pandemie geschitterd. Gaan ze in deze nu een succesvol scoren? Ik laat dit duidelijk meer en meer in het midden want woorden als waarschijnlijk voorspellen weinig waarachtigheid. Kwestie van allround creative ten volle te interpreteren. 
Neem nu het nieuwe woord 'onument' Ooit al swipend van gehoord via de apps van S-media?
Een onument is een herdenkingsmonument waarvan het basisontwerp een onderbroken cirkel is. Die staat symbool voor de familie- en vriendenkringen waaruit dierbaren zijn weggevallen en is ook een beeld voor de breuk die een diepgaande verlieservaring in een leven veroorzaakt. Tegelijk staat de cirkel voor samenhorigheid en de troost die daaruit geput kan worden. De beginletter van onument verwijst ook naar de cirkelvorm. Op verschillende plaatsen in ons land worden onumenten geplaatst om de 25.000 Belgische coronaslachtoffers te herdenken. Waar is men mee bezig? Waar haalt men de tijd? Wat is het maatschappelijk nut? Moet men heden altijd en overal 'iets' laten gelden om 'iemand' te profileren?
Wat wil je,  het verstand en visie van velen reikt ook niet verder dan de afstand tussen de neus en het smartphone-scherm. Alles via app verklaarbaar - how smart is da!

Reacties