Op Kot # 469 - Op In Aan Voor - Faute Freidag

Zomertijd vakantietijd? Neen, dat was het oude normaal. Gisteren is altijd verleden tijd geweest los van de huidige coroncrisis. Geld blijft belangerrijker dan je essentiële gezondheid.

'U bent er nog niet gerust OP' schrijft Knack terwijl ik dacht dat het gerust zijn IN was. Wijlen VRT taaladviseur Eugène Berode teenkrullend al dan niet IN deze. Terwijl zowel Israël als Lissabon hun grensdeur terug sluit, ontdek ik met mondkapje AAN dat Europa in een vlugge vingerknip groen kleurt VOOR de start van de 'zomer van de vrijheid' ... Verbaasd? Niet echt na 16 maanden pandemie, een rijk van relativering en ratio.  Tussendoor verdwijnt de allochtoonse Antwerpse liberale poedel Pekkie en haar grote medeplichtige achterban van de radar weliswaar met blindelings behoud van waanzinnige wedde en verantwoord ziekenbriefje, vooral vrij van alle dokterscontroles. Eindelijk na zoveel jaren geen, nu weer een parlementaire commissie bekostigen tot begin volgend jaar. Jazeker, tegen die tijd is er een groot mistgordijn ge-meet-en-greet die de 3M-doofpot dicht. Alle Witte van Zichem-beken en grachten op ons grondgebied zijn immers PFOS-vervuild.  Kwestie van schuldvervaging op korte termijngeheugen. Nu nog wat witte raven die her en der oude maatregelen opgraven, herpoetsen om mislopen en andere door-ramen-en-deuren-gegooid belastingsgeld rap te recupereren. Van zonnenpanelen, electrische auto, verplichte dakrenovaties, .... tot .... En straks nieuwe CV-ketels, digitale meters, .... als de natuur maar overleeft als leitmotief. Brussel boezemt braaf tegen 2035 geen benzine of dieselwagens meer in de hoofdstad. Hoe zullen dan de wereldvreemde winkels van Brabantstraat bevoorraad worden? Via een app hoor ik influencers nu al hardop huilen ... en daarana swipen zondermeer met hashtag YOLO OMG TGIF.

En dat alles in schril contrast met NYC waar afgelopen zondag de Foo Fighters voor het eerst sinds corna voor een vol huis optraden. Gelukkig kan ik nog naar The Garden van Billy Joel en twee afscheidsconcerten van Genesis (the last domino) en Sir Elton John (Faewell Yellow brick road)

Reacties