Op Kot # 414 - Feest van de underdogs

Ik noem haar niet met naam wegens slecht bekkend maar wel met de koosnaam van de zwarte Jommeke-strip-poedel. Over srippen em meer! 
Pekkie, de allochtone underdog - straton of schoothond - in het kegelspel België met vandaag mijn suikertante 96 jaar brave vrome vrijgezel burger. Geruchten doen de ronde dat ze de (oorlogs?)liefde van haar leven nooit achterna gereisd is .... naar Duitsland.
Anderzijds feest men vandaag vervelend. Hetzelfde verzind verhaal herkauwt door nieuwe perspectief dromers. Gepredikt als een horoscoop. Immers de voorspelling bij elk sterrebeeld is in de mate dat ze voor iedereen wel waarheid bevat. Hoe snel vergeet de man in de straat toen de paus van Oostende het Zilverfonds uitvond. Het bleek een lege doos na afloop. Ook nu duikt Jo-G-an Vandelanotte weer en waarachtig op. Vanuit de coulissen springt hij als salon-socialist-solidair in de bres voor de VOORUIT-gang van anderen (allochtonen). Vanuit een underdogpositie zoals David destijds Goliath bedacht pleit politiek vandaag voor een ander nieuw financieel fonds. De verpakking is anders en noemt solidariteitsfonds, de inhoud leeg. Verder vechten Vlaams Belangers voor vrijheid. Net zozeer PVDA aandeelhouders wil laten betalen voor het voetvolk dat de woekerwinst verwezenlijkte. Delen in de winst als surplus aanvullend op een minimuumloon. Waar climate change of terrorisme te pas en onpas per regelmaat als draagvlak naar voren schoof is corona van hetzelfde laken een broek, een goed stok om te slaan of kapstok om je jas te hangen. Calimero vaart er wel bij! De kost van ons onsterfelijkheidsideaal ... BTW mijn tante is blijkbaar 6 jaar ouder dan .... the Empire State Building

Reacties