Op Kot # 161 - Systeemfout

Bombay is najaar 1976 Nederpop van 'Pol den Earing' (insders-joke van Lieve Claus) vandaag terug boven water via Groeistad. Bij de intro dacht ik naast de aha-erlebnis spontaan per direkt aan Caroline 963 (de huidige CX-kilometerstand na exact 7 maanden). In het voorjaar 1979 knalde de mv Mi Amigo 50 kW Continental vet compressed Ironhorse als derde sureshot via my first good old Acec-transistor. Zal ik dat toestel na decennia inactief nog es testen per 31 oogst? Maar ondertussen als drummer-in-your-dreams de vraag wie haalde de mosterd van de drum-intro waar en bij wie?
Als er na zes maanden geen federale regering is, dan nemen de deelstaten de macht over. Zo luidt het opvallende voorstel van Viceminister-president én Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V). “De oplossing voor de impasse vandaag”, vertelt de politica aan de Krant van West-Vlaanderen. (via)
Of zoals Donald Trump gisteren zijn tegenstanders de democraten they are totally stoned crazy bestempelde tijdens zijn typische freewheel-moment na de Biden e-conferentie. Op de vierde dag - en meteen de slotavond - van de (virtuele) partijconventie van de Democraten heeft Joe Biden officieel zijn kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap aanvaard.
WIR HABEN NICHT ...
De kritiek vanuit politieke maar nu ook academische hoek op Vlaamse virologen, Marc Van Ranst op kop, zwelt aan. Felste criticus is Jean-Luc Gala, hoofd van het Brusselse Saint-Luc-ziekenhuis. Hij pikt het niet langer dat “absurde maatregelen” de “economie kapotmaken en de bevolking nodeloos straffen”. Hij ontkracht dat er op nationaal vlak een tweede golf woedt. Zijn devies: “Blus lokale brandjes en stop met nodeloos alle Belgen te pesten.”Precies dag op dag 35 jaar geleden en te beluisteren via Laser 558. De DJ children van toen zoals David Lee Stone, Liz West zijn elders eeuwig maar hun legacy blijft boeiend.

Reacties