Op Kot # 155 - Gatverdamme

Vannacht na The Wolf of Wall Street programmeerde VTM zelfs Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, een Brits-Amerikaanse zwarte filmkomedie. Zelf hou ik van dit genre en blijkbaar versschiet de toekomstige-kleurt-je-dag-zender van weleer zijn laatste zaad van een package deal. Want een nieuw schooljaar met nieuwe naamgeving dringt zich op en summer-sale is dan de kapstok. Alles komt goed alleen wanneer voor wie wat is louter suggestief of toch retorisch!Hoogdag of niet, soms weet ik nog niet welke dag het is.
Ik wil je volgende tekst zeker niet onthouden ...
Tijd om dit gat op te vullen - Marc Stockx

2020 - een symbolische foto. De totale leegheid. België geteisterd door waanzin. 

Mensen zijn al in de war door Corona en alle zekerheden die onzeker zijn opeens. Alles waar we ons aan vast willen houden, breekt langzaam af. Opeens heb je met iedereen ruzie, het is nu ieder voor zich en iedereen deelt een verhaal, dat in zijn straatje past. Het lachgas laat ons nadenken langzaam vergaan. Op straten en stranden vinden dodelijke steek- en schietincidenten plaats. Het is business as usual, het went al. Zal wel weer een taakstrafje worden of iets korts. Streetgangs en Drugsbendes weten het al tijden. Misdaad loont in België. Enig respect voor medemens of voor de politie is verdwenen, zelfs de strandwachten worden genegeerd en er verdrinken kinderen en jong volwassenen per dozijn, omdat hun ouders de hele dag op hun smartphone zitten te kijken. Wie regeert dit land en handhaaft de wet nog? Iedereen is van zijn God los. Ik zag gisteren foto's, hoe mensen de stranden achterlaten? Een varkensstal is er netjes bij. 

2020 - laat een groot gat in de beschaving achter. Het is om te huilen. Met je hoofd diep gebogen.Een van de zeldzame online bewaarde airchx van dat andere 'brandende schaap' uit mijn mediastal. Zondagen dienen het hoger doel: zondigen zalig zondermeer.


Reacties