Op Kot # 99 - Symbolische Rituelen



Niet zozeer de zoveelset witte raaf die via de achterdeur binnenvoog op de Reyers. Kleine nota: Médiafin behoort tot de mediagroepen Rossel en...Roularta. De aanstelling van Delaplace heeft niets met televisie te zien, het zijn opnieuw de vrienden die goed voor elkaar gezorgd hebben. Jobs, jobs, jobs, ....
STRAKKE SYMBOLIEK
Terwijl voor mij sinds gisteren de 19de eerder als een zoveelste nieuwe symboliek zal daargaan ... los van alle hype omtrent 'slavernij' ten velde

'Juneteenth', of 'Freedom Day', vindt ook elk jaar op 19 juni plaats. Op die dag werd in 1865 - kort na de Amerikaanse burgeroorlog - met een proclamatie in de staat Texas het einde van de slavernij afgekondigd. 
ZONDERLINGE ZOMER
Vandaag 20 juni om 23u43  begint de astronomische zomer. Dat is het exacte moment van de sterrenkundige zonnewende van de aarde in haar baan rond de zon. Een ideaal moment voor heidense rituelen, of gewoon een ingetogen contemplerend glaasje in tuin of park. Want dat betekent ook dat we vandaag de langste dag van het jaar beleven. En het begin van de zomer brengt ook warm weer met zich mee voor volgende week.Al eeuwenlang worden neodruïden en heidenen op de langste dag van het jaar fysiek aangetrokken tot de magische stenen cirkel van Stonehenge. Dit jaar zullen de natuurkrachten live online aanbeden moeten worden.
THE GOOD NEWS SHOW
Vaccins die klaar zijn om getest te worden op mensen, landen die al dosissen aankopen en de belofte dat er "meer vaccins zullen zijn dan armen om ze in te spuiten". Aan hoera-berichten de laatste tijd geen gebrek als het gaat over een vaccin tegen het coronavirus.


Reacties