Op Kot # 67 - Corona Ca$h

Abandoned Aeroplanes Pinal Airpark in Pinal County, Arizona VS, is used for storing planes no longer required. It is home to hundreds of retired commercial and military aircraft – the desert conditions help prevent rusting. Er is nog plaats voor die van Brussels Airlines want je kan je niet al bedelend blijven her-uitvinden. Het valt me op dat vader staat aan iedereen die geen inkomen meer heeft zakgeld geeft. Zoals men snoepjes uitgooit tijdens een carnavalstoet! Tja, snuggere hofnarren op rug van de burger en met dubbele agenda netwerksteun van de loyale lobby.

België is een complex land. Belgen zijn gepokt en gemazeld in het Belgische labyrint, maar buitenlandse investeerders reageren vaak verbaasd. Neem het luchtvaartbeleid. Elk gewest ontwikkelt zijn eigen dynamiek. Wallonië subsidieert zijn luchthavens volop. De federale overheid is bevoegd voor de belangrijkste luchthaven, Zaventem, die in Vlaanderen ligt. Politici in het Brussels Gewest profileren zich graag tegen die luchthaven. De belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Zaventem, Brussels Airlines, ging jarenlang gebukt onder een gebrekkige kapitaalstructuur en een versnipperd aandeelhouderschap. De doorstart van het vermaledijde Sabena kon nooit op veel enthousiasme rekenen. Wie betaalt de rekening van al die Belgische verwarring? Een buitenlander: Lufthansa.
Maar waar gaat men de duizende dure cruiseschepen in overtal parkeren? Zal ik ooit Kate als kapitein kunnen ontmoeten tussen alle mannelijke masters? Na 9/11 werden er maatregelen getroffen die we ondertussen als normaal beschouwen en gewoon geworden zijn. Deze covid-19 brengt ongetwijfeld een herschikking in wijze van reizen. Wie werkloos is, waag je kans als vlogger en ontdek de ezel die dollar-diaree blijkt te hebben ....
Zou jij je jaren kunnen slijten met wekelijks wat high-rated video's te produceren? Do epic shit kleurt of covert nog best dit graai-geld. UPDATE En de bedelronde gaat rustig verder, nu zijn het de so called 'sociale partners'. De ziekelijke zuilen die altijd weliswaar in naam van hun leden vooral verzuren, nooit tevreden, altijd maar jammeren, ... net zoals Double U debiteert! Let es op: hoe schijnheilig hypocriet men telkens het geloof kapstokt. ACV-voorzitter pleit naar aanleiding van Rerum Novarum voor een coronapensioen, een belasting op vermogens boven 1 miljoen euro, en andere maatregelen om de 'gigantische schok' op te vangen.

Reacties