OpKot # 46 - Genaaid

Sinds de start van ons Op Kot #01 na vrijdag de dertiende bebruik ik een in de kelder verdwaald ffp 2 mondmasker. Een keer per week bij het winkelen de enige essentiële verplaatsing die ik maak. Daarna gaat onze deur dicht. Gisteren onverwacht net op de valreep nog een partijtje chirurgische mondmaskers kunnen kopen bij lokale apotheek, tête-à-tête en niet online. Blijkbaar is iedereen ervan overtuigd dat het dragen van zo'n masker essentieel is en redeneert men dat bij de heropening van de winkels op 11 mei dat Covid 19 het land uit is ...De naam dekt de lading niet.
Ilse De Koe uit Iedereen beroemd 'ge hebt nu toch tijd genoeg' schittert met in rubriek 'Huh?' Awel waar wacht ge nog op?De zoveelste schande van het jaar is niet alleen Els Ampe ... ze worden allemaal hetzelfde is een quote van Odette J die beweerde dat elke met goede moed startende politicus na verloop van tijd een ander traject mee (ont)spoort. En zo blijft alles tussen beleid en oppossitie in het gebalanceeerd ego-gareel. Ieder (bek) vecht voor zichzelf zelfs intra muros.

LUC S - Maskers verplicht vanaf 4 mei op openbaar vervoer. 5 ministers bevoegd. Nog één week te gaan. Nog niks besteld. Bevolking betaalt helft van inkomsten aan belastingen en moet maskers zelf beginnen naaien. België is een derdewereldland.
CARINA L - Bedenking...moet een land, waar de bevolking zelf mondmaskers moet naaien, nog aan ontwikkelingshulp doen ? Ook in België 'sankt' iedereen naar de opening van de handel? Bij navraag merk ik net het tegenovergestelde bij de burgers: veel te vroeg, veel te gevaarlijk. Ook hierin wederom de zoveelste kaakslag van het Belgisch Beleid: geen voeling met burger, vervreemd logo-gedreven door dubbele economische agenda's. Nadat de verkiezing van Trump duidelijk werd dat politiek zelfs in de grootmacht VS slechts schone schijn is voor een ander hoger doel: met geld koop je macht. The survival of the fittest zit in de genen.Ook een strijd is te overleven in diezelfde VS waar werkloosheid niet betaald is en je de slaaf bent van je huur. Mario maakt dat The City en zijn inwoners veerkrachtig blijven. So typical NYC.

Reacties