The Edge

Mijn moeder kan het niet zo goed meer geloven: ze werd 91 jaar, een nieuwe mijlpaal. Historisch hand in hand met opening van The Edge:

Op 11 maart opent The Edge, een nieuwe en spectaculaire attractie in de lucht. Het gigantisch platform, 100 verdiepingen boven de begane grond, belooft een concurrent te worden van Top of The Rock, One World Trade Center en de Empire State Building. Het is het hoogste openlucht-observatorium van het westelijk halfrond en het vijfde hoogste in de wereld. Om de Edge te bezoeken, moet je eerst naar de 4de verdieping van 20 Hudson Yards, een van de nieuwe, ‘bling bling’ glazen torens aan de Hudson. Vervolgens loop je door een tunnel naar een lift die op 60 seconden naar de 100ste verdieping zoeft. Eens boven word je beloond met een 360 graden-zicht dat op heldere dagen tot 130 km ver reikt. Wie het lef heeft, kan op een driehoekige, 697 m2 groot platform stappen dat 25 meter uitsteekt in de lucht. Het is omringd door 2,75 meter hoge glazen panelen die lichtjes voorover hellen.Nog altijd geen hoogtevrees? Stap of ga dan liggen op de 18 m2 grote glazen driehoek in het platform en zie New York 345 meter onder je liggen. Of ga in de Eastern Point staan, een glazen hoek die net groot genoeg is voor één persoon. Straks zullen er vele duizenden Instagramfoto’s de ronde doen van mensen hoog boven de stad, omringd enkel door licht, lucht en glas. Om van de sensatie te bekomen, hebben de uitbaters van The Edge een prijzige champagnebar voorzien met ook al glas van onder tot boven. Een verdieping hoger, op het 101ste, is Peak, een restaurant en feestzaal. The Edge is open van 8:00u tot middernacht. Toegangsprijs: $ 36, kinderen van 6-12 $ 31, senioren 62+ $ 34. ‘Flex tickets’ (niet gebonden aan een bepaald tijdstip) kosten respectievelijk $ 56, $ 51 en $ 54.

De eerste Belgen (Connections-reisagenten) waren gisteren reeds op bezoek. Ik laat me op beamen in de vooravond van 8 april.
UPDATE 12.03.2020  tot nader order geen toegang tot Trump mogelijk tot 12 april 2020, een bloedbad voor vliegtuigmaatschappijen dankzij deze virale slachtpartij die me doet denken aan de middeleeuwse pest.

Reacties