Haast en spoed

Jammer maar comme une boule carrée, geen komkommertijd ...
De Vlaamse regering heeft, net voor ze op vakantie ging, via een superministerraad nog een aantal knopen doorgehakt waaronder: geen statiegeld op blik en plastic, strengere recyclagenormen voor de industrie, een streefcijfer tegen 2030 van dubbel zoveel zonnepanelen én windmolens als vandaag, een betonstop, een boskaart, een slimme kilometerheffing, een nieuw vervoersplan voor De Lijn, de verkoop van mazoutbranders stilleggen tegen 2021, … enz enz, alles samen zo maar eventjes 180 agendapunten. Voor alle duidelijkheid: allemaal beslissingen die in feite door de volgende regering moeten uitgevoerd worden, waarvan, klein detail, uiteindelijk de kiezer nog moet beslissen hoe die eruit ziet.
Bedenk over haast en spoed: ik heb geen tijd om me te haasten.
--> lees hier meer.

UPDATE: Om de begroting van 2019 op koers naar het evenwicht te houden rekent de regering-Michel via optimistische hypotheses en via wederom doorgevoerde technische correcties op een reeks meevallers en terugverdieneffecten. Valse hoop doet leven. Met haar voluntarisme neemt de regering-Michel een berekend risico. Het is niet helemaal uit te sluiten dat de begroting op koers blijft. Maar de kans is veel groter dat achteraf blijkt dat de geplande besparingen niet zijn gehaald. Dat zal evenwel pas helemaal duidelijk zijn na de verkiezingen van 2019. De volgende regering betaalt dan de factuur. Van hetzelfde laken een broekzak vol met geld-gaten.
TOT SLOT:  De hete zomer van 2018 is niet bepaald het seizoen van de nuance, noch dat van de goede smaak. (cfr Walter Pauli)

Reacties