Talk of the Town


Totaal onverwacht viel hier 'Bea's krant' op de virtuele vloer.
Oeps, na 21 jaar valt dan definitief het doek en de deur achter 'de' Reyers dicht. Onze glamour 'cruise' startte veelbelovend in de week van de val van de geopende Herald of Free Enterprise. Via de Croisette te Cannes vaarden we voor zowel VRT als VAR langs Café de Paris te Monaco. Het opgedrongen commercieel onverantwoorde verstandshuwelijk VRT/VAR was me in 1994 noodlottig en plots ongewild het begin van het einde van onze gezamelijke geschiedenis. Voor 'Kostencentrum 431' was het einde van de tunnel voor Bea & Co in zicht tijdens de Grote Omwenteling van 1996.
Dankzij deze pokerfacelift: een onoverzichtelijke kliek managers, coole coördinatoren, niche netverantwoordelijken, all-in-one-eindredacteuren, berekende programmeringcontrollers, plus uiteraard ontiegelijk veel marketeers samen met messentrekkerij, intriges en rigoureuze roddels. Het vergaderen en overleggen hebben heden alle effectieve arbeid en affectie vervangen. In het huidige VRT-jargon wordt dat dan: “Zolang de uitstroom in verhouding is tot de instroom, ziet 'men' geen problemen”...
Maar bij het lezen van de eerste en laatste 32 pagina's tellende La Gazetta di Beatrice ontsnapte ook ik niet aan Robbie II ... En dat knaagt nog steeds na al die jaren... Bea, talk of the town.
Tot ergens onderweg? Alvast een veilige vaart!

tag: ,

Reacties

Een reactie posten