zaterdag 8 augustus 2020

Op Kot # 148 - Zonnetje in huis

Vannacht zag ik Bizarre Slapers een televisieprorgamma omtrent slaapwandelen, rare ziekte misschien wel leuk deze zwoele code rood nachten. Sinds mijn 22 kg minder heb ik na meer dan 30 jaar geen last meer van zweten als een rund.

via 
Het is afgelopen weken des te meer raar onwennig als men deze hittegolf aankondigde, ik dacht nog ze overdrijven wederom. Blijkbaar dus niet want ik voel die zennengde hitte en zijn gevolgen niet meer in die mate. Wat een luxe krijg ik als extra voordeel bij afslanken. Ik ben het zonnetje in huis geworden.

vrijdag 7 augustus 2020

Op Kot # 147 - De genaamde


  • Agentschap voor natuur en bos - Gui Winters (invoering code oranje 2020.08.07 Radio 1 - 09:00 uur NWS) 
  • De veiligheidscel van de stad monitort de situatie (11 Kosovaren positief - HLN 2020.08.07 - 04:59 Dirk Selis)

dinsdag 4 augustus 2020

Op Kot # 144 - Tough

In de mailbox today: “Get a copy of the New York Tough poster. The historically influenced poster visualizing our state’s struggle with COVID is still available. You can order your poster here (Note: The posters are sold at cost; the State does not make a profit in any sale.)” — Gov. Cuomo, in a recent newsletter, touting the poster he designed, complete with his memorable mountain metaphor.
Cost: $11.50.

STEEN EN BEEN
Klagen en zagen, bedelen om steun, zelfstandigen ten volle uit met of zonder crisis van welke aard dan ook doorheen de eeuwen. Geld maakt geil.
Maar de Safari-CNX-Sophie-wijsheid 'when in doubt, travel' doet wonderen.
Ontdek het met dit kleinood uit een winkel geplukt voor relatief weinig geld

vrijdag 31 juli 2020

Op Kot # 140 - TGIF

Thank God It's Friday. Al lijken de dagen sinds de 13de maart allemaal gelijk, weken en maanden vliegen als nooit eerder. Voor je het weet is het vrijdag denk je dan halfweg op woensdag. Opvallend tijdens de warmste dag van het jaar is het vlekkeloos vervagen van seizoenen. Kalender is niet meer gekoppeld aan datum-herkenbare-feiten besef je naderhand. Zorgelijk? Maar neen, het is zo simpel. Wetenschappers hebben het rondje armworstelen met politici gewonnen, zo lijkt het deze week, echter een week te laat. En maar goed ook, want anders had het coronavirus zo weer nog meer de bovenhand gehaald. Zonder snelle en afdoende maatregelen is een tweede golf, groter dan de eerste, de harde realiteit. Nee, het coronavirus is niet terug. Het is nooit weggeweest. Zelfs waar het vrijwel uitgeroeid was, steekt het opnieuw de kop op. In Australië, bijvoorbeeld. Los daarvan volgende vaststelling onderweg .....


En meteen ook het allerlaatste scheve spinsel of stuiptrekking met een randje in mijn 15+ jarige en hondstrouwe Blogger-interface. Na middernacht normaliter zal Beta-editor officieel verdwijnen in 2020, het verloren jaar van verandering zonder voorgaande .... UPDATE: op 24 augustus verdwijnt de huidige Blogger-interface. Tot dan zekers?

donderdag 30 juli 2020

Op Kot # 139 - No mercy

Draag een masker op je snoet: altijd, ook wanneer het niet moet, dacht Dupain bronsgoen Belang. De Croo Junior praat anders en dat valt niet alleeen mij op. De Belg loopt al eeuwen de kantjes en randjes af, probeer dat vooral niet communiceren is simpel sterk.

Onderweg tussen turen naar de sterren en kometen heb ik het gezelfschap van de rosse kater van de overburen. Samen met nog een grijze en andere Garfield zijn deze drie musketiers heer en meester in onze straat en houden een vals oogje in het rijk der grijze muisjes.  Geen genade.Tijdens een jojo-jaar 20-20 is symboliek nooit van nooit weggeweest

woensdag 29 juli 2020

Op Kot # 138 - It's A Fine Day

De vierkleurenpen van BIC bestaat 50 jaar. Vandaag ook een gekloonde versie te koop in de ALDI, een goedkopere versie bij Action. One day hit wonders ontdekken is een kunst geworden na al die jaren. Tijdens de start van deze 'slimme' lockdown of de bubble 5-editon als gevolg van de tweede Covid-19 golf ontdek ik wederom dat het buikgevoel boekdelen spreekt. Net zoals bij de eerste 13 maart 'light' lockdown als gevolg van de eerste Covid-19 golf was het Beleid twee weken te laat. Tussen toen en nu blunderde België bangelijk altijd en overal of is dat een bescheiden boutade? Elk Europees land is immers in hetzelfde vaarwater aan het vissen. Nochtans was het niet moeilijk voor 'verenigd'Europa: elk land separaat op slot voor onbepaalde tijd. Met het heropstarten van horeca hand in hand met meer persoonlijke vrijheid en openen van de grenzen hervalt het virus vrank. Grenzen sluiten en in full lockdown is de kortste weg, die van de minste weerstand. Dan mag de Belgische belastingbetaler en zijn beleid denken dat SN Brussels Airlines heden gered en veilig is .... Reizen met gesloten grenzen is niet winstgevend. Terwijl mijn eerste Pearle 2007-bril in spoed-herstelling is, moet de 2019-XPLO-SOS-Action-versie van een handvol Euro me visueel wegwijs maken in de oude Blogger interface. De Beta-editor start officieel zaterdag tijdens de oogstmaand. Alles heeft zijn alhoewel old skool stuff van de hand doen blijkt meer moeilijker hoe ouder de eigenaarNa dikke 6 maanden voor het eerst een kilootje MEER, hoe meer? Jawel geen min 20 maar min 19 .... zonder cruisen of city-trippenEn wat te doen tijdens deze slimme lockdown? Kies je gerief!En speur voor de laatste nachten naar NeoWise want wie wacht 6800 jaar? De Corona-mutants!


dinsdag 28 juli 2020

Op Kot # 137 - d'Azur

"De mondmaskerplicht is goed opgevolgd" volgens de beleidsmakers, de burgemeesters, de politiebazen en iedereen die zich belangrijk bewustvol plichtsgetrouw voordoet in een waas van schone schijn ...
Ik zie overal en altijd dat de helft van bevolking ze niet draagt en de andere helft half. Lekker laks en lak aan alles: ego-trip soloslim!

Wanneer dan een politiemens opdaagt, trekt men selfie-gewijs het schaamlapje correct. Zo ontloop je een boete maar nog niet een besmetting. Troost je, het geuniformeerd bekeurend blauw is nauwelijks on site in het straatbeeld te bekennen.
Waarom geen politie in burger op ka$$a-klopjacht?
  1. Wie is er waarnemend provinciegouverneur in West-Vl? Anne Martens....goed geraden: de dochter van. Via een uitbolfunctie van arrondissementscommisaris toch aan een flink gebetaalde geraakt. Familiepostjes.
  2. Ik wou een grap vertellen over een hypocriete politicus, maar ik Conner niet meer opkomen. En ja, ik vind d'Azur 😏
  3. Als ze in Antwerpen vragen “of ge al binnen zijt” heeft dat sinds vandaag niet noodzakelijk iets met centen te maken...
  4. 'Waarom moeten we zulke strenge maatregelen nemen? Om te vermijden dat we binnen een week allemaal in #Antwerpen wonen, als u begrijpt wat ik bedoel.
  5. Toch wel straf. Ik kreeg al drie telefoons - op mijn GSM - van serveuses van horecazaken waar ik mijn gegevens nagelaten had. Ik ben vóór.
Thuis TV kijken naar radio vanavond via Q2 voor de A-vondklok: Elders in Mexico En als een duiveltje uit een wijwatervat of zoiets in die richting, ontdek je stoemelings via Q2 het betere gescript-werk. Better things oort tekstueel je ogen uit, klein fijn Pamela Adlon.

maandag 27 juli 2020

Op Kot # 136 - High Noon

12 uur 's middags is een wereldberoemde filmklassieker ooit als werkstuk gebracht tijdens mijn RITCS-jaren. Heden is het vijf over of na twaalf om na veel vijven en zessen voor de derde keer veiligheidsraad en volgens goede gewoonte te besluiten in geniale onduidelijkheden. Een bubbel van vijf aangevuld met een handvol andere contacten. Heb je ze nog alle vijf op één rij die 10 kleine negertjes? Telkens weer slaagt het Beleid met grote onderscheiding erin om een interpretatie-opening te laten voor nooduitgang.
Ieder burger kan zijn eigen vluchtroute uitstippelen en derhalve geen sociale lockdown. Op uw gezondheid.
Nood breekt wet, soms breekt het me zuur op, wanderlust wankelt zeker na het bekijken van de vierdelige CANVAS-reeks omtrent Nieuw Zeeland: Griff's Great Kiwi Road Trip. Een droomreis naar de andere kant van de wereld door een onzichtbare vijand vies verkloot.

Naast de pot gepist hierdoor: de nieuwe 2-in-1 computer voor onderweg, de jaarlijkse omnium-reisverzekering, alle missed Miles & More-credits, alle prepaid VISA-card credits, mijn MTA-credits, de geplande aankopen zoals sleeve, DJ Osmo, ... maar ook deze closed K-Mart of de new branded Kixby of de nieuwe backpack, ...


En wat te denken van van de wereldberoemde Renault 4 in vijf visies? Nog meer geheimen? Mijn vader heeft er destijds twee versleten terwijl ik er heb mijn eerste stappen achter die stuur-versnellingsbak-geschakelde lichte vrachtvoertuigen gezet.

zondag 26 juli 2020

Op Kot # 135 - Airplay Alive

Terwijl België zich doodleuk van geel over oranje en straks bloedrood moest schamen vanwege de tweede Corona-golf was er Tomorrowland. Blijkbaar heeft mensheid teveel vrije tijd en weet geen blijf daarmee.Geen editie met bonkende beats in Boom, wel een digitaal 3D-concept dat je vanuit je luie zetel kan beleven. Dat zoiets ook geld kost, stoot heel wat feestvierders echter tegen de borst. “We kunnen niet anders”, verduidelijkte organisator Michiel Beers voor het eerst zijn beslissing. Wie is hier de gek? Diegene die het vraagt, of diegene die het betaald? Je trouwens niet weten wat die DJ's verdienen naast de omzet van de organisatie ...

zaterdag 25 juli 2020

Op Kot # 134 - Life In A Day

Tien jaar terug dacht ik: waarom al die moeite in één film. Vandaag schrijven we een nieuw hoofdstuk met zijn allen en terecht.Waarom zo veel mensen hun voeten vegen aan de coronamaatregelen? Lees hier en vrees!Ook bangelijk voor de bankrekening is het beheer van cruiseschepen. Deze Saga Spirit was reeds besteld voor de pandemie, betaald is een andere zaak en terugbetaald lijkt me onbestaand, veelal een adventure. Want wanneer gaat wie waar nog varen volgend jaar ... Rederijen als ratten in een vrije val. Sommige vieren misschien voor het laatst hun verjaardag zoals gisteren het kleine maar fijne Crystal Cruises 30 kaarsen uitblies. Deze rederij heeft zijn vloot verdeeld over vier verschillende vaar-niches en vergokte zich niet op één ezel. Meer nog TUI starte als eerste sinds de corona-crisis met een 'grote' cruise-afreis van 1200 PAX ... ben benieuwd naar de af -en verloop. De twee cruiseschepen Sovereign en Monarch van Pullmantur arriveerden deze week in het Turkse Aliaga waar ze worden ontmanteld. Het betekent het einde van hun reis die begon in respectievelijk 1988 en 1991 voor cruisemaatschappij Royal Caribbean International. De Sovereign ging in 2008 varen voor het Spaanse cruisemerk Pullmantur. In 2013 volgde ook de Monarch. Eind juni werd besloten afscheid te nemen van het duo na een faillissement van Pullmantur vanwege de coronapandemie.

Zeezucht waarom we allemaal verzot zijn op de zee.Ze zalft en troost, geeft rust, laadt op en doet dromen. Schept klaarheid, maakt speels, onderdanig tot nostalgisch. Wat hebben we toch met de zee?
Nog een verhaaltje voor je de rem van het oude normaal terug loalaat?