dinsdag 17 oktober 2017

Modern Luxury

Terug vaste voet op vasteland want de laatste Big Apple is verteerd voor 2017 en duiken vandaag vertrouwde vogels op. Solstice Class. Niet kleuren binnen de lijnen of comfortzone. Een luxe-probleem? Wel aan de Reyerslaan ... Wie luistert er heden en later DAB+ ... Geen enkele belastingsbetaler gaat investeren zolang FM uitzendingen beluisterbaar zijn. Only online on demand has the future.

zaterdag 14 oktober 2017

Swiss Gear Skyscraper

Ik had zijn broertje reeds in september ontdekt bij buurman Lot Less in MidTown maar aarzelde. Daags na thuiskomst en research bleek die SwissGear Edge toch een functionele toekomstige travelbag te kunnen worden. Om uitverkocht te voorkomen mailde ik bellboy Ray: Buy it as soon as possible-the sooner the better-because the stock of Lot-Less isn't that big and mostly temporary available. Een maand later klopte Ray mea culpa de borst wegens al-dan-niet-wezen-kijken-en-kopen. Ik zal nooit de ware toedracht daaromtrent weten. Ik was blij verbaasd toen ik donderdagavond de beoogde gele Edge terug in de winkelrekken zag hangen ... Snel kopen? Neen, wel een luxeprobleem want de andere drie backpacks Granite - Jupiter - Skyscraper waren allen hetzelfde geprijsd maar bezaten andere functionaliteiten die onderzocht moesten worden, you know?
Ons-kent-ons, begin en einde van alle dwang-wijsheid en tijdrovend.
Uiteindelijk na rijp rationeel beraad in deze materie werd gisteren vrijdag de dertiende de 22 liter versie van Swiss Gear Skyscraper cash ($29.99) aangekocht. Symbolischer kon bijna niet in deze wereldstad.
Betere regenbestendige beslissing dan deze simpele or 3 way Cordura backpack van UniQlo of de te kleine Newfeel backenger - Decathlon.

vrijdag 13 oktober 2017

#CelebrateEveryDay!

Ik - die domweg dacht dat het hele jaar dagelijks al gevuld was ...Gelukkig geen dag meer zonder want less is more met de NDC als handige hulp. Beter Peense ondersteunt vrijdag 13 uit volle borst!

maandag 9 oktober 2017

Voor boer en tuinder

Een tuinbouwproduct? Het Simplistisch Verbond adviseert je met ....De visie Robbie Kerkhof op een blowe maandag brandend actueel.

donderdag 5 oktober 2017

Smart Sense

Ik blijf vastberaden dus niet koppig maar toch arrogant prediken tegen mijn reisvogels en ander maatschappelijk-meeloop-pluimvee: Global System for Mobile Communications of Groupe Spécial Mobile, je GSM of mobiele draadloze telefoon, hoe slim hij zichzelf mag noemen is om te telefoneren, niet om te fotograferen.Afgelopen jaar kwam er iemand on high seas te vroeg op een introductory-meeting ter hoogte van Schotland (min 1 uur).
De crusie-master had immers besloten om een dag eerder te varen volgens de Ijsland-tijd (min 2 uur). Gezien alle communicatie-tijden de actuele scheepstijden zijn, was dit super samengesteld gezin van 7 personen uit drie huwelijken te vroeg op dit dag-op-zee-event.
Men redeneerde blindelings -achteraf beschaamd -op de automatisch aangepaste tijd van de ... smartphone. Omdat een telefoon zichzelf smart noemt is ie dat niet vanzelfsprekend. Menigeen dezer dagen denkt en handelt ten volle 100% op de betrouwbaarheid ervan. Gezond -common sense- verstand is niet meer aan de orde. Jammer. Weinig aandacht vandaag in de pers voor Google Pixel Buds, oordopjes die compatibel zijn met Google’s nieuwste telefoon, de Pixel 2.
Die oordopjes zijn draadloos en maken contact met de virtuele assistent van het bedrijf, die bij elke vraag die hem in een vreemde taal wordt gesteld onmiddellijk contact maakt met Google Translate. De Google Pixel Buds zorgen dan voor simultaanvertaling en ondersteunen nu al veertig talen, waaronder het Nederlands.
Opvallend ook dat de presentatie me zo doet denken aan Steve Jobs, vandaag overleed hij in 2011. Zonder hem weinig -visie geproefd ...

donderdag 28 september 2017

HGR

"Leer kinderen omgaan met burn-out!" Dat is het advies van de Hoge Gezondheidsraad. Kinderen zouden al vanaf het eerste leerjaar les moeten krijgen over stress en burn-outs. Zo moeten problemen op latere leeftijd worden voorkomen, want momenteel heeft 1 op de 3 Belgische werknemers last van stress op het werk. Kleine ontspanningsoefeningen in de klas kunnen al heel wat helpen. (zeer belangrijk nieuws volgens MNM-redactie)
Jong geleerd - oud gedaan. Kleine ontspanningsoefeningen in de klas!

Dat het onderwijzend personeel hiervan maar geen burn-out oploopt.
De toekomst is aan zelfhulpgroepen! BTW - Wie zetelt er in zo'n HGR?
Het dagelijkse bestuur met (tel je mee?) 1 voorzitter, 2 vice-voorzitters, 1 coördinator, 1 wetenschappelijke , 1 administratieve coördinator én 1400 experten. Wa-kost-da-nie? Eén burn-out!
UPDATE - waaaw - de waanzin wentelt welig via www - weergaloos 

maandag 25 september 2017

That's the question

Vanaf vandaag 25 september zal je leefwereld anders aanvoelen gezien lange Jan je zal antwoorden op De Grote Levensvragen.
Een week lang tijdens Hautekiet, 5 zondagen tijdens Touché.
Met veel show is het rapport voorgesteld en komen we te weten waar dit volk van wakker ligt. Grote denkers als Guillaume Van der Stighelen mogen er nadien hun licht over laten schijnen.
Een hele week geneuzel over de resultaten van een steekproefje van slechts 1000 burgers! Vooral de wolligheid van de conclusies valt op, plus de dikke mist die in het vragenpakket zelf steekt, waardoor je er werkelijk alle kanten mee uit kan. Lees je horoscoop maar es na!

Vier op de tien Vlamingen geeft aan met levensvragen bezig te zijn. Deze mensen tonen een sterker sociaal engagement, hebben reeds vaker iets aangrijpend meegemaakt, zijn relatief geloviger en iets minder gelukkig. Daarnaast staat het ook vast dat 42% van de respondenten het leuk vindt om stil te staan bij levensvragen. Slechts 14% geeft aan dit niet leuk te vinden. Geluk en gezondheid centraal.

MONTECRISTO - DE SIGAAR
Toevallig ben ik vandaag bezig met bijbenen van reis-foto-archief. Bijna dag op dag vertrok ik vorig jaar voor een veelbelovend avontuur naar het Cuba van levende Fidel, vermoorde Ché en zelfmoord-Steve, de schaamteloze C 3 - een copy-paste van onze K 3.
Vele vooringenomenheden werden ondertussen op de kaart gezet en visies kregen een plaats, vragen hun antwoorden.
De storytelling van mijn Cuba-fotoboek spreken belonend boekdelen waarbij pragmatiek het haalt van zielige Calimero-pathos.

BULLISH - NU
Langetermijnstrategie heeft meer kans op slagen want mijn geduld werd geloond. Een gezond geluk bij een ongevraagd ongeluk.
Onderweg ontdekken en ontstaat er ruimte voor zakelijke creativiteit en inspiratie. Weg uit alle ruis die het maatschappijmonster mondiaal manipuleert, weg uit de druk van de dingen die er niet toe doen.
Hoe doet wie wat wanneer waarom en wat denkt men over mijn doen en laten. Bullish is ballast en die gaan anytime anyplace overboord, abroad leven in het nu is geen utopie. Alleen jammer voor de beperkte conservatietijd van deze mindfulness, leven in het nu.

De kunst van te leven is immers thuis te zijn alsof men op reis is.
Of zoals Cees Nooteboom citeerde: het leven, je zou het je moeten kunnen herinneren als een buitenlandse reis. Wie vroeg er wat, Jan?

zondag 24 september 2017

Sterk Merk

De New York Times publiceert een opvallende grafiek waarin de 50 bedrijven worden gegroepeerd die de meeste waarde hebben gecreëerd voor beleggers.

The 50 companies created the most wealth from 1926 to 2016.
De winnaar is Exxon Mobil, maar dat bedrijf deed er wel een pak langer over dan Apple en Microsoft.
30 aandelen zijn verantwoordelijk voor 30% van alle waarde die de voorbije 90 jaar door aandelen is gecreëerd.

dinsdag 12 september 2017

niX

10 jaar geleden bracht Steve Jobs een toestel uit dat op meerdere - naast technische - vlakken het sociale leven in het bijzonder en het maatschappijbeeld zou veranderen.  De mobiele media-revolutie.Na 8 tel ik en u 9 maar in Cupertino neemt men voor het snelle geld een historisch loopje. Maar met Steve steevast in mind, live voor het eerst vanuit z'n eigen theater op het nieuwe hightech Apple Park.
Apple herschrijft history uit eigen belang, typisch voor deze techno-tycoon die de wereld met zijn devices wil veranderen. Nu net niX

Apple brengt Iphone met gezichtsherkenning uit
Tollembeekse Urbanus kwam origineler uit de hoek met Trecto pnix

zondag 10 september 2017

Sylvia's Soul Food

Op de vooravond van 9/11 lunch bij Sylvia's samen met Ruth Simpson.Achteraf a Indian Summer walk in Central Park op weg naar de vernieuwde B&H-superstore en Famous Footwear Solden.