maandag 21 oktober 2019

Downtown Dubai

Zou ik vrouwlief voor haar verjaardag een weekje Dubai kado doen in 2020?

zaterdag 19 oktober 2019

Trouw tot in den dood

zondag 13 oktober 2019

Mr B

Straks wanneer ik voor het laatste dit City-year B&H bezoek zal het voor het eerst zijn met volgende secrets in het achterhoofd.Nu weet ik dat er geen Mister B bestaat maar bovenal dat ze met 2000 personeelsleden zijn ... ik schatte altijd tussen 100 en 200 in the store en 300 in totaal met de hun Brooklynn Depot.

vrijdag 11 oktober 2019

Trapped

Vanavond op een drafje na twee jaar het eindresultaat goedgekeurd.De trap alleen al kost meer dan ons huidig huis

dinsdag 8 oktober 2019

Drinkgeld

Beleg jij al met je wisselgeld? Daar zal je zeker rijk van worden!Met het nieuwe Vlaamse regeerakkoord en aanverwante begroting biedt KBC je de oplossing. Geen enkele bankrekeingformule brengt enige winst op. De interest is net voldoende om de maandelijkse 'werkingskosten te dekken. De verrijkende kasbontijd is voorbij wegens te lage interest, te hoge roerende voorheffing. Dus allen beleggen in fondsen en obligaties met in en uitstapkosten, jaarlijkse 'montor'-kosten en op termijn brengt het nog minder op dan je investering. Waarom is de Euro de munt geworden? Om je automatisch meer in de kosten te jagen, kruimeltje per kruimeltje. De witte raven van de politiek dokteren altijd een drinkgeld-strategie uit als een slapende dief. Hand in hand met de banken.
Frappant is dat Opper Jan Hesp 1 een carnavalgroep aanvoert met communicanten als Beke en bende.
Die christelijke club zetelt als verliezer en steunt een beleid dat haaks staat op hun hoeksteen van de maatschappij-visie. Onopvallend als altijd lopen de blauwe verliezers mee zonder gezichtsverlies voor hun financiële lobby. The winner takes it all.

woensdag 2 oktober 2019

Maakt Niet Uit

Jan Hesp I werd geen ezelsdracht maar kostte toch vier maanden salaris. Hoe doorzichtig de dubbele agenda, netjes volgens de kalender gepland, ideaal voor het federaal vervolg dat tegen kerstmis wel klaar zal zijn. Het nieuwe zo symbolische jaar 2020 zal iedereen wederom nog meer genaaid kunnen starten. Een regeerakkoord van meer dan 300 blz ... welke burger gaat dat controleren op correcte uitvoering! Na één bladzijde wist ik het al, ongehoord a-sociaal in veelvoud maar daar ligt niemand van de gebuisde Open VLD en CD&V-ers van. Beke en bende verloren samen met geile Gwenny in mei voldoende stemmen om niet verkozen te worden. Hoe slechter je examen, hoe meer punten. God en ene pot. Edoch. Ondraaglijke Lichtheid. Verklaar me eens dat een verliezend voorzitter van CD&V nu plots zelfs drie ministers mag aanleveren samen met het tweede sterkste postje? Misschien omdat het een vrouw is! Of waarom stoot NVA immigratie van zich af  ... vanwege de vele bla-bla weinig De Wever boom-boom? Verdeel en heers.



Er moet alvast goed aan verdiend zijn als bijvoorbeeld de CD&V-achterban met 495 ja en 61 neen het regeer-akkoord voor hun partij gisterenavond goedkeurden ...
De Metropool-stadsschouwburg zat nokvol met meer dan 2000 schatplichtige NVA-harlekijnen.
Ook bloosden de partijcongresleden vandaag een uitverkochte Brusselse Bluepointzaal blauw. Elke verkiezingen verliezen Open Vld en toch slagen ze er altijd in middels de ontelbare achterpoortjes voor wat business-seats in de beleidtribune. Democratie dient daarvoor, niet? Over het nut en nadeel van de ironie voor het leven. Ilja Leonard Pfeijffer snapt het nieuwe politieke plaatje. Elites komen en elites gaan. Maar de particratie blijft bestaan. Los van de inhoud: wat een boeltje is het regeerakkoord. Rommelige opmaak, willekeurige witregels, verschillende lettertypes door elkaar, soms hopen opsommingstekens en soms geen, en géén inhoudstafel. Ongelooflijk... De kiezer werd belogen!Wie had dat verwacht? (ik) 'Geschiedenis laat zich niet canoniseren tot absolute en eeuwige waarheid. Een officiële versie van het verleden opleggen, is typisch voor totalitaire regimes.'(Bart De Wever 2002)Maak dat de zwakste het mes op de keel staat.Hiep hiep hoera voor de Vlaamse Verdeelstaat! Ledenvergaderingen ter elfde uren samengeroepen waar men, op basis van een korte samenvatting een document van 300 bl. waar maanden aan gewerkt is, zijn goedkeuring moet geven. Dat is toch het schoolvoorbeeld van particratie. Liesbeth Homans als voorzitter van het parlement. Dat wordt elke week het vragenuurtje eindigen met een tournée général.

dinsdag 1 oktober 2019

Time is running out?

Tekens aan de wand, ze bestaan nog (ff) steeds, de tijdseinstations.Met het oog op de nutteloze wintertijd eind oktober aanstaand, kijk es achter de schermen bij WWN Colorado - VS. Old Skool QSL? Hier.Grappig in hun 100 jarig bestaan van vandaag is de online simulator, een jongens & wetenschap-hebbeding. Ze gaan dus met hun tijd mee.Mijn heel huis hangt vol van deze atoom-klokken, je kan je versie ook knutselen tijdens de donkere wintertijddagen. Op tijd en stond.

maandag 30 september 2019

Beyond Radio

Ze is vrij rond en ook deze aflevering. Sophie is 19 ofzo, heeft de helft van de wereld betalend bezocht, dus dubbel binnen.Dan stel ik me de vraag - zoals ik dat destijds deed met Britney Spears - wat biedt het leven jeugdige Sophie nu nog? Geen geld tekort, de wereld in de bucket-pocket, haar jonge puber-leven gewerkt en nu? Op naar volwassenheid? Een levensfase die start met werken gaan, geld verdienen voor onderhoud, iets kopen, bouwen, trouwen, ...

zondag 29 september 2019

En nu?

Het ene afscheid is het andere niet. Na Saskia exit voor Eva Jinek. Van hot naar her, van bijna 200.000 per jaar naar het vijfvoud. Herfst is afscheid nemen van ... zomer, NYC-hotel-friends, gebit, ... maar ook van Eva en misschien morgen van Kim & Ken @ Thomas Cook. Het herfst hard.Voor zij die er de afgelopen 15 jaar even niet bij de mediales waren.Typische Ollandse pragmatiek uitgesmeerd gewikt en on air gewogen.

zaterdag 28 september 2019

Uit je dak ...

.. wie gaat er vanavond nog eens uit zijn dak? Lang geleden moet ik je dan (h)eerlijk bekennen. Handen te veel om 'het' te tellen.
Dat ik bijna het lachen vergaan was, overviel me in mei eens niet tijdens de Aliz-rooftopbezoekjes of in de Holland Bar samen met Marc D'H. Deze dive bar is één van de laatste in reeks uitstervende te NYC. Gentrification is net als climate change iets te d(z)uur gezegd. Rooftops zijn heden hot and happening in NYC maar naast mijn fantasievolle fascinatie voor wonen in vuurtoren lijkt mijn 'anytime anywhere'-wanderlust met 4x4 en bed boven je hoofd zeker en vast ook een op mijn lijf-geschreven-optie to bucket. Een meer dan mond vol, beschrijvend plaatje dan maar, hell yeah.