zaterdag 16 december 2017

Walkthrough

Ondertussen elders ... denken die dieven dat dit door de deur kan. Waarom deze daden verantwoorden en benadrukken?

dinsdag 12 december 2017

PATHPief, paf, poef met een pijpbom in de PATH tijdens ochtendrush ...

12 stielen en 13 ongelukken deze 12de december? Neen, hoor!
Na de AANSLAG van gisteren, vandaag de goednieuwskrant - NYC

All is well šŸ˜Œ, something is always happening here, its noting serous. Well hope to see you when you come I moved to my new office. So when you come I can show you this. How are you doing, where are you going for new year’s somewhere fun? (M)

Yep. Gelukkig iedereen OK. Het hotel staat er ook nog:) Groetjes. (P)

D my man! Thanks for checking up on us brother really nice of you! We are all good. You know it takes more than a jerk with a pipe bomb to scare us! Haha it was a crazy day but we handled everything well. See you man, enjoy the holiday. Hope to hear from you! (R)

Eind goed al goed want we hebben wat te vieren vandaag om 12u12. Een geluk bij een ongeluk na 13 jaar? Forceer es een doorbraak!
Immers, idioten willen orde, genieƫn beheersen de chaos. (cfr)

zondag 10 december 2017

Famous Last Tour

Crazy was de intro, jawel - het is vandaag exact dag-op-dag 34 en Ć©Ć©n half jaar geleden dat ik Supertramp voor het eerst zag tijdens hun afscheidstoernee voorafgaand de jaarlijkse juli Werchter.
Vrijdag 10 juni 1983 met onstuimige Duitse Nena met band en halve Brit, halve Ier Chris de Burgh in het voorprogramma. Driewerf hoera.
Wat de toegangsprijs was weet ik niet meer gezien ik mijn gekoesterd entree-ticket jammerlijk kwijtspeelde toen ik mijn portefeuille al fietsend op een zondagvoormiddag verloor. 'De-mis-doen-op-cafĆ©' kreeg toen een andere dimensie ... Het verlies van betalingsbewijs werd dit weekend na bijna 35 jaar gecompenseerd met het bestaan van de affiche, door Marc Heerman uit Rebecq (Waals-Brabant) te koop per opbod aangeboden via 2de handssite vanaf € 50. Suc 6!


Het bewuste ticket heb ik nog niet gevonden maar wel een FLAC bootleg (na 6 pogingen) kunnen downloaden via obscure sites zoals Turbobit, Rapidgator, File Factory.
De ene wat sneller dan de andere, de ene met ongewenste reclame-pop-ups, de andere met een fake virusmelding. Ze zien er allemaal heel echt en origineel betrouwbaar uit. Keep calm & carry on.
Telkens weer de vraag wie zich daar allemaal mee kan bezighouden.

Fake of niet?  Je hebt slechts 4 minuten tijd tot inkeer.
Enfin, de audio is binnen. Wie maar vooral hoe is de opname tot stand gekomen in 1983? Via een walkman met cassettebandje? Digitaal was onbestaande en een Uher voorbij de security onmogelijk. Ik opteer voor de walkman in het publiek (vanwege handgeklap), ver van de PA-sets. Het is en blijft een unieke getuigeband met volgende setlist.


Naast de 'officiƫle' DVD van Live in Germany - Munchen (24.08.1983) is er een bootleg versie van het Toronto-concert. Hoe men dat heeft kunnen filmen tegen welke kwaliteit van zodra in mijn bezit.

Behind the scenes of Gentofte Stadium op 5 juni vijf dagen eerder. 
CROSSMEDIAAL
Boven op het podium had men een 10 x 5 meter scherm gemonteerd om tijdens het optreden diverse begeleidende verklarende song-filmpjes te projecteren. Alvast apetiser-gewijs een voorproefje van de laatste scene tijdens Crime of the Century.


Daarna werd me plots duidekijk de visie en verhaallijn achter de verschillende LP-hoezen doorheen de jaren. Het was toen zonder twijfel a Famous Last Tour  met mijn toenmalige (vervlogen) lief.
Drie weken later Werchter '83, de gin-orange-editie ... met ticket.

Krijgt zondermeer nog een zomers vervolg met staartje ...Waar geen einde in het zicht is: VRT EƩn spelprogramma Blokken. Straks zijn 5000ste aflevering. Is dit een wereldrecord in zijn soort? Volgens Kamagurka goed voor 144 dagen kijkplezier. Ben CrabbƩ heeft dus nog geen jaar gewerkt bij Blokken!

zaterdag 9 december 2017

Ontmaagd

Crazy, volgend jaar is onze kerstboom 20 jaar in het XMAS-gebruik.
Gekocht op (wat dacht je) 12 december voor good old 2199 BEF.
Die twaalfde december werd zes jaar later zonder het dusdanig te beseffen meer dan symboliek tijdens de donkere dagen destijds. Middengolfradiozenders waren toen nog met meerderheid in de lucht, in de winterperiode 'anders' beluisterbaar dan de andere seizoenen. Na het legendarische (lange golf) Atlantic 252 uit Ierland, ontdekte ik via 1215 kHz Virgin Radio in 1993. Het station veranderde 15 jaar later van eigenaar en geweer. Absolute Radio is vandaag beluisterbaar via die oude Brookmans Park 1215 middengolfbak met 125 kilowatt, FM, DAB, mobiel en satelliet in 6 muzikale niche-varianten.
Bij het optuien van de 2017-kerstboom en randversiering opteerde ik voor de Classic Rock-versie van Absolute via het Sky Digital pakket op Astra 28° oost - satelliet als muziekbehang.

Atelier Construction Electrique Charleroi - mijn 1ste radio
De uren vlogen voorbij, als een lawine van aha-erlebnissen koppelden songs zich aan de toenmalige faits-divers, de grote tijdgeest-thema's. Het werd een muzikaal plakboek of ouderwets poƫsie-album. Old skool verdwalen on memory lane - het leek een eeuwigheid geledenmaar voelde nog eens zorgeloos herkenbaar warm aan.
Gestart om 3 p.m. met een vreugdedansje van Dancing in the Moonlight, Jet (Optimod Gerry Van Beveren), Waterfront (Werchter 1983), I believe in Father Christmas (Caroline via Acec CĆ“te d'Azur in winter 1977), Rockin' in a Free World (K-rock Ben Collins), Mr Blue Sky (zo maken ze niet meer bij MNM, nietwaar Rino Vereecke), Behind The Mask (YMO - GigaSwing), Let's Get Rock (jawel hardrock), Bat Out of Hell (V-markt DJ Chris Pauwels), Jamie's Got a Gun (RadioVisie Bomberna), Whole Lotta Rosie (Euro Hitweek Rob Stenders Power FM) Take the long way home (afscheidstour 1983), Silvermachine (op single) & Stay With Me? Absoluut, Virgin was na drie uur ontmaagd ...

Maar elk eind is een nieuw begin dacht men vorige lente bij Virgin: It's about the music - versie 2.0

vrijdag 8 december 2017

Fenomenaal

Na de wereldwijde blammage naar aanleiding van de afwijzing omtrent geen stadion voor Euro 2020, blijft BelgiĆ« boeiend beroemd en best belachelijk op zijn smalst. Wederom voor joker, as a never ending rollercoaster. Op de te kromme rug van de 'democratie',  een maatschappijmonster misgroeid door hetprincipe van 1000 wetten en 2000 uitzonderingen. Met grote onderscheiding geslaagd zondermeer.


Eigenlijk, had ik zoiets van weg met dat woord 2017 en in de rand:
Het weekblad Knack noemt actrice Hilde Van Mieghem, het Vlaamse gezicht van de #MeToo-beweging, de "Vrouw van het jaar". “Niet doen, niet doen”, was Van Mieghems eerste reactie toen Knack haar opbelde over haar bekroning. “Het werd eindelijk een beetje rustiger. De bagger was een beetje gestopt”, vertelt ze over haar reactie in “Van Gils & Gasten”. Maar ze vindt de erkenning van Knack wel heel fijn. Dat ook Time Magazine de mensen achter de #MeToo-beweging tot "Persoon van het Jaar 2017" verkozen heeft, noemt Van Mieghem “fenomenaal”.(via)

woensdag 6 december 2017

Neuslengte

Het is al 7 jaar geleden dat ik er nog op bezoek was en 'resideerde'. Nooit 7 margere maar altijd vette jaren in Monaco, zo klein als het grote Central Park NYC, beiden net zo goedkoop, nietwaar Matt Held.Tien reizen ondernomen in 2010, toen nog een grote Odeon-bouwput, vlak naast ons kraaiennest in doodlopende Rue des GĆ©raniums.
Op neuslengte van de Monte Carlo/Frankrijk-border maar in het smalle Beausoleil, een zonnig financieel hemelsbreed verschil.
Noem het zondermeer een grensgeval zoals ik gaandeweg gegroeid.
Heden met goedbedeelde  Tatjana als buurvrouw 'wat doet u nu?'.
Flodder zijn heeft zo zijn voordeel in het tax free luxe-leventje. Interesse als buurman? Investeer dan via Ollandese-business-bro Ad je zure tax-shift-geld in Palais Victoria en kraai als winnaar - zonder publicatie in Paradise Papers of andere offshore omwegen. Be part!

dinsdag 5 december 2017

High Five

Wat vijf jaar geleden re-startte als begin van a never ending story ... Heeft U even momentje? Ideaal als demo via onze nieuwste TV-telg.

maandag 4 december 2017

AA

Niet wat je dacht geen Anonieme Alcoholisten maar Animal Aid.
Ik heb jammer genoeg (en anderzijds weer niet) slechts Ć©Ć©n hond gehad getuige zeer verre herinneringen aan Lassie.
Ik moest zo'n jaar of vier geweest zijn toen het dier stierf, doodgebeten door wespen. Op de koer van oma grensde er aan de achtergelegen garage een hondenhok, ideale schuilplaats voor een wespennest.
Na deze Lassie nooit meer een hond, wel een schildpad, wat zingvogels en twee katten. Een hond mocht niet omdat volgens mijn ouders het drukke verkeer hem zouden nekken ...
Toen ik het ouderlijk huis aan de steenweg uitvloog kon niemand me nog beletten een hond aan te schaffen. Gaandeweg groeide echter het realtiverende besef dat een huisdier wel es kon sterven ...
Het verdriet ermee verbonden wou ik me niet aandoen.
Heden mag/kan ik met Premier wandelen maar zelfs deze kans laat ik links liggen. Ik wil me niet hechten aan de hond van de buurman.

zondag 3 december 2017

Bitcoin 101

Sinds vorige maand was ik gemakkelijkheidshalve genoodzaakt de jaarlijkse november-bloedproef elders te laten uitvoeren.
Dr Ka werd beproefd, gewikt en gewogen maar nog niet geslaagd.Deze nieuwe vaste-huisarts-in-overweging kan ik betalen met bitcoin. Nu nog de juiste blindelings-good-feel vs. diagnose, dan pas ka$$a.

zaterdag 2 december 2017

Zomerakkoord

Niet alleen de lokale radio's staan volgende maand voor voorspelde ver(r)assingen. Sinds gisteren werden er een aantal 'beloond' met een vergiftigd Gatz-geschenk. Tja, pakjesmaand december nietwaar!
Mijn toenmalige radio-ochtendbuddie wijlen Stan Haag zou zich gisteren zeker meerdere keren gedraaid hebben! RIP.

Schrale troost voor deze lokale jongens en meisjes die meerdere decennia vrijwillig strikt volgens wet hun radio legaal in de lucht hebben gehouden en nu door het pedant politiek onbekwaam denken en doen ongeneerd gepakt worden. Naast de mediasector slaagt de regering met grote onderscheiding in onkunde ook elders ...

Op 26 juli 2017 kondigde de federale regering een aantal nieuwe fiscale en sociale maatregelen aan in het zogenaamde Zomerakkoord. Tot nu toe was niet duidelijk wat die fiscale maatregelen voor u als belegger gaan betekenen. De regering had dan wel een akkoord maar de concrete invulling bleef vaag. De wetteksten zijn trouwens nu nog altijd in de maak, terwijl op 1 januari 2018 al een aantal maatregelen van kracht wordt.
OMG overal politieke kommer en kwel - gelukkig is God a DJ!
UPDATE
UPDATE 2017.12.09 - haast en spoed dankzij een elektronische ministerraad - ooit van gehoord? Wakostadanie?!