vrijdag 23 juni 2017

W punt

De Limburgse hoofdstad Hasselt lanceerde een nieuw logo en slogan.
Na de bekendmaking is er op sociale media danig commotie ontstaan.
Het nieuwe logo is one on one dat van het Finse bedrijf Houston Inc.
Burgemeester van Hasselt Nadja Vananroye (CD&V) is natuurlijk erg verbaasd maar spreekt niet van enige vorm van klakkeloos plagiaat. Voor slechts 115.000 Euro ruilde men de hoofdstad van de smaak met het net zo pretentieuse Hasselt Heeft Het. Deze baseline is reeds én sedert 31 maart 2011 in gebruik door de vzw Beverst heeft het ...
WIM WEET HET.
Terwijl Hasselt niet eens op zoek was naar een nieuw uithangbord tot ze ervaren rot communicatiespecialist Wim Weetjens inschakelden.
Limburger Wim was destijds met Stefan Ackermans, Jan Caerts en Dirk Guldemont één van de vier  poten achter 4FM (nu Joe FM). Kenmerkend voor Double U Wim is zijn fijn gevoel voor job-hopping, een sterke troef die hij al jaren uitspeelt tussen belanghebbende partijen. Ook nu zo blijkt. En bij deze heb ik het ook in 4'23" klaar. Punt uit.

Hasselaar en webdesigner Wouter Vandenneucker van 4.0 en Cr3do creëerde uheefthet.be  waarop iedereen zijn eigen variant van het logo kan maken in een fractie van een seconde. Prijs: nougabollen
ONDERTUSSEN ELDERS 
is de vzw en  Beverst boos, de Hasseltse oppositie N-VA ten aanval  met - Een nieuw logo maakt nog geen beter bestuur - ....
Maar bovenal en in elke dubbele agenda moet de communicatiesector natuurlijk ook leven en zijn vrienschapsbanden onderhouden.
Of waarom het tussen politici en oplichters zo goed klikt.

I Ain't With It?

Waarom ontdek ik dit nummer nu pas? Ben ik niet meer bij de les?Kiezen is verliezen?  Tussen het origineel en remix? Keuzestress ... Het is vijf over twaalf ... met Chromeo het warme weekend in.
Yes, ook zonder zomerse 2017 BBQ - boogie with a suitcase.

donderdag 22 juni 2017

Happy Few

In de schaduw van de achtertuin aan Reyerslaan 52 werd vandaag het zoveelste nieuwe logo van de Vlaamse openbare omroep voorgesteld. Zoals dit al jaren gebruikelijk is kon men de productiekosten verantwoorden via een positief marktaandeel en jaarverslag 2016.De warmste dag van het jaar terwijl de Belgian Cats tevens record braken met plaatsing halve finale FIBA-Europees Basket te Praag. Elders in de waanzinnige wordende wereld een handvol happy few.Moet er nog zand fijn bij 38° in de schaduw? Een vroege hittegolf maakt nog geen hete zomer! Neem je natte droom de droge dag in.

woensdag 21 juni 2017

Summer - sleep in september?


In Casey Cannes flaneren met Rhythm Of Life van Oleta in gedachte?
We moeten er weer es een vaste gewoonte van maken deze zomer!

dinsdag 20 juni 2017

BeatFix

Make some noise, trom-geroffel ... I'am very alive & more kicking!(sound design by Rick Allen)

maandag 5 juni 2017

Power to the Pro

Mijn vader zou vandaag 88 jaar geworden zijn - ik kan me niet inbeelden hoe hij er na 12 jaar nu zou uitzien, denken en doen.
Dat hij vol ongeloof naar dit juweeltje zou staren, kan ik me goed voor de geest halen. Hij zou zeker zeggen: we zijn te vroeg geboren!Power to the Pro - hij zou niet anders gewild hebben dat ik in december de nieuwe iMac Pro zou aanschaffen. Het wachten waard?
Vandaag was het onze dag dacht ik straks tijdens de garage-kuis.
Wat hebben we je laatste jaren daar veel vertoeft. Happy B-day!

vrijdag 19 mei 2017

LA

Loving Awareness - loont nu pas na al die jaren piraterij ...... Listen Na meer dan een gouden bruiloft via 648 kHz? Zou Ronan zijn 77-jarige geheugen dit nog kunnen vatten of begrijpen? Denk van niet. BTW: 648 kHz was best known for transmitting the BBC World Service in English around the clock from September 1982 until 27 March 2011 from the 0rfordness transmitting station on the Suffolk coast.

donderdag 18 mei 2017

Zonnewende

Op 18 september 2015 aan boord van de Solstice van Celebrity Cruises ontdekt in het theater. The Magician - Sunlight feat. Years & Years draait aldaar van de CD 'Now thats what I call music 89'.
De zon schijnt voor iedereen!  Toen hot and happening, heden klinkt het nummer flets flauw niet meer zo magisch zo'n donderdag @ Sea.
Benieuwd welke zonnewending deze 10 jarige Solstice zal prijsgeven tijdens de huidige Yukon Gold Rush 2017 editie in Alaska.

woensdag 10 mei 2017

Trekvogel

is niet wat u denkt. Vandaag is het de dag van de trekvogel. Zeg dat wel want nog nooit ging het regelen van nieuwe reisdocumenten zo snel. Gisteren gevraagd vandaag geleverd. Voor alles is er een prijs:   260 € paspoort, 14€ voor ESTA (het tweede dit jaar!), 7 CAD voor eTA bovenop de € 10 voor zes schrikbarende norse pasfoto's die de dienst bevolking doodleuk inscande .... Me-time, alles heeft zijn digi-tijd.
Verken nu het Lam Gods en er gaat een nieuwe wereld voor je open. Trekkies come closer en herontdek je Vlaamse Primitief uit Limburg.

dinsdag 2 mei 2017

In de wolken

Pieter Aspe in Van Giles & Gasten - Eén 17.01.2017

Een e-sigaret is al neuken met een opblaaspop. 
Vannacht om 00:12 is het 10 jaar geleden dat ik na 30 jaar roken de relatie met Nico en Tine zonder hulp karaktervol verbrak.
Gerekend aan de toenmalige pakjesprijs filter Bastos  zou ik op jaarbasis zo'n € 2000 uitsparen, goed voor een nieuwe wagen. Deze derde een milieuvriendelijke versie, waarom niet?!