zaterdag 19 augustus 2017

RE1 Freyr

Vanmiddag 28 jaar geleden was ik in Blankenberge live via de radio getuige van de raid op radioschip Ross Revenge van Radio Caroline. Zo'n 53 jaar na haar geboorte heden eindelijk legaal als ex-zeezender.
Maar als radioschip werd het niet vergeten in dit first official year...

 ‘As of June 1st the Ross Revenge has been accepted on to the National Register of Historic Vessels of the UK. The fact of her being German built was outweighed by the clear long term connection she has with Britain both in her Fishing and Broadcasting roles. Obviously there are many famous ships on the register and including the Thames Barge fleet in Maldon and the steam tug Brent also based there. This gives us additional credibility for fund raising, while modest sums can be awarded from the Register itself.’ (Peter Moore from nowadays Caroline organisation brought this news on internet)
De in Duitsland gebouwde trawler uit 1960 was slechts drie jaar actief voor de kust van Reykjavik als de RE1 Freyr  met als IMO 5121213.
© Arie De Ruijter

Wie had toen in 1989 en nu na al die jaren kunnen inbeelden dat ik net vandaag ronddobber voor gekusten van ... Ijsland! Het huidige bootje wel van een andere soort, de MSC Preziosa ... kijk es aan!

woensdag 2 augustus 2017

Z-Hoarding-Box-Chair

Na de start vandaag 34 jaar geleden in 74 dagen naar de  ratingtop.

Vandaag 2 augustus 2017 wordt Ridder Will Tura, de Keizer van het Vlaamse lied 77 jaar.  Hoeveel liedjes en dito Euro's geharkt?
OUT OF THE BOX
En lang voor de Wetstraat de mond vol had van transparantie en politieke vernieuwing was er al Cumuleo, de bekende website die de mandaten van politici tracht te verzamelen.
Een gelijkaardig initatief werd de afgelopen weken uit de grond gestampt door software-ontwikkelaar Niek Bartholomeus.
Op Open The Box verbindt hij talloze publiek beschikbare bedrijfsgegevens met de mandaten van politici.
Big Brother achterna met onnecties met politiek en privé leven.
Lijken uit de kast of een stinkend doosje geopend zoals destijds Pandora's Box? Toevallig geopend tijdens het politiek zomervrlof?
Ben es beneuwd hoe lang het duurt voor de politiek in het algemeen en zijn belanghebbenden in het bijzonder deze speeltuin voor journalisten gaan betwisten, weerleggen en sluiten.
HOARDING
Ondertussen sorteer ik thuis rustig de onwaarschijnlijk vergroeide verzameling verder uit in tuin, garage, kelder, zolder en alle stapelbare steegjes, hoekjes, kantjes, in onder en boven. Overal!
CHAIR
Tref een tweede duif dood in één week na botsing met raam en wring me in bochten als chairman ingetogen op zoek naar meer ernst en zalvende spiritualiteit. Het werd een straat met een einde.
Mede door en dankzij de onderlinge verblindende stemmingmakkerij.
Roddel en rancune is norm, de rock& roll van verdwaalde OCPS-ers. Kies en verlies tussen 'In de klas moeten de kinderen stil zijn opdat de meester zou kunnen horen wie babbelt' of 'Stilte is het verschil tussen niks zeggen en alles al gezegd hebben.'  De nacht inspireert stil straf.
Het was me een dagje uit het doosje 'her-ontdek en oordeel zelf'!

zondag 30 juli 2017

Estupendo

Tijdens het ochtendritueel ontdek je via Radio 1 dit deuntje dat melodisch blijven hangen. De magie van muziek met slechts 7 noten.Volgend jaar betrap je jezelf dat dit tijdverliss was of niet so great.
Net zoals het beluisteren van oude radioprogramma's geconserveerd in bulk me muzikaal enerveren. Alles zijn tijd, ontdek onderweg, geniet gelijktijdig, de houdbaarheidsdatum des dingen is tijdelijk.

woensdag 26 juli 2017

Pa·thet·ic

Zomertijd vakantietijd. Ze hebben het weer 's nachts geflikt!
Onze ferme federale regering raakte het deze nacht eens over de begroting en een pakket sociale en economische maatregelen die het land naar eigen zeggen verder moet stimuleren. It's so pathetic ...
De regering wil met dit pakket vooral gezichtsverlies vermijden.
Dit zomerakkoord getuigt veeleer van pathologisch uitstelgedrag.
De hoera-salvo's knallen uit de Twitter-bekjes van onze topministers: lees en lach luidop. Met de nieuwe effectentaks hoeven we dus niet te vrezen voor een kapitaalvlucht want het tarief is eerder van homeopathische aard. Dé rekening volgt bij een volgende vakantie.
Eerst zichzelf nog eens belonen met de nieuwe norm Neverland. Zielig zondermeer voor de zoveelste zeker niet laatste keer.

dinsdag 25 juli 2017

Per -buis

Als Breughel appelen met peren wil vergelijken, een peer gestoofd.
Per abuis welteverstaan. 'Prima toch' zei kapper Freddy toen hij het 2017-zomer-kopje knipte. Vanavond tijd voor verlof van vrouwlief.

What you see depends on what you’re looking forJohn Lubbockmaandag 24 juli 2017

Hot 76

De zomer van 1976 was en zal voorlopig mijn mooiste zorgeloze zomer allertijden blijven. Het was de zomer van Lucien & Bjorn Borg.Van Impe, bijnaamd de Kleine van Mere, werd in 1976 de laatste Belg die de Ronde van Frankrijk won. De Oost-Vlaming was vooral een vermaard klimmer, die ook zes maal het bergklassement en negen ritzeges in de Tour op zijn naam schreef.
Naast zijn overwinning in 1976 stond Lucien nog vier keer op het Tourpodium: als 2de in 1981 en als 3de in 1971, 1975 en 1977.
In de Giro van Italië werd de kleine klimgeit twee keer bergkoning, in 1982 en 1983. Na zijn actieve loopbaan werd hij gewoon ploegleider.
MAAR ondanks zijn sportieve carrière heeft mijne Lucien (70) vorige vrijdagochtend een hartaanval gekregen. Hij werd nog dezelfde dag in het ziekenhuis in Aalst geopereerd, is buiten levensgevaar.
Van Impe moest normaal vanavond in Aalst mee rijden in de Gentlemens Classic met oud-renners in het criterium van Aalst.

zondag 23 juli 2017

Sonarien

Dit is het origineel, de single-edit released in augustus van 2014 - Purple Disco Machine - Musique produced by Tino Piontek, een Duits!
Ik vraag me deze zomer meer en meer af hoe het komt dat ik ook deze gemist heb? Niet overtuigd, ervaar de 12 inch als toemaat.Het begint dus dagelijks meer en meer te kriebelen, de mystiek van de media maakt zich terug meester. Jawohl, immer gerade aus.Dat dachten we ook ten tijde van het RITCS-zaliger in Sonart en ergens ten velde in Canal Street. Party-time destijds was van een andere dimensie die dag. Wie herkent zichzelf nog? Comment below!20 februari 1991 in de Dijlestraat 6 - Me·lan·cho·li̱e̱ ten voeten uit.
En hoe zou Jan De Block het stellen na zijn VRT eindregie-carrière?Zaterdag 21 april kon je mee op rondleiding door de Sonart-studio's in Sint-Pieters-Woluwe. In dat modernistische gebouw maakte de BRT ooit nog televisie en jaren later werd het Campus Sonart van film- en radioschool het RITCS. Een gebouw met heel wat verhalen dus.
Oud-student aan het RITCS Frederik De Clercq goot die in een mooie radiodocumentaire. Hij sprak met 'Sonartiens' en maakte zelfs muziek met geluiden uit Sonart. Vandaag schrijft ,speelt hij muziek met Be Irving en This Is Hert. De documentaire van Frederik beluister je hier.
Wil je Sonart graag bezoeken, kijk dan op de website van GC Kontakt.
Het Sonart-gebouw wordt binnenkort omgevormd tot een school met internaat. Hugo Van De Steen stond er in de jaren ’60 mee aan de wieg van de live-televisie ten tijde van de BRT en leidt je eens rond.
Ik ga alvast op zoek naar de originele Polaroids van ons groepswerk 'Moda di Ritci' ... eenmaal Sonarien altijd Sonarien, zelfs 32 jaar later.

dinsdag 18 juli 2017

RIP LDG

Cijfers en letters. Sterke speelse significanttools. Maar lucky 7?
Het getal  symbool voor Radio 7, Magic Seven Music, een geluksgetal?Reeds zeven jaar geleden plots onverwacht na medisch akkefietje.
Deze beelden doken ook onverwacht op als postuum in memoriam.
Ajuin en Liberaal Mario van Styvendaele AKA LDG of Luc De Groot, compagnon de route naar het eeuwige Oosten, samen een stuk gedeeld met als on air sluitstuk RetroVisie FM van 28.08.2005

donderdag 13 juli 2017

Zirkonium

Gisteren nog uitgebreid als een aha-flashback, vandaag as for real.
Het leven begint bij veertig? Of niet voor Ali Baba & z'n rovers?
Anyway, veertig is een Nederlands hoofdtelwoord. Het Engelse woord voor veertig, forty, is in die taal het enige getal waarvan alle letters in alfabetische volgorde staan. Life starts at forty is verleden tijd.

Samen met de vocarl of Carl S. van Joe FM of Edo P. van db962 naar één van de 40 trips around the sun van Toto?  Life starts @ 40  ...

woensdag 12 juli 2017

Time Management

Het is zo'n muziekje dat blijft hangen, zondermeer keer op keer.
Goed gekozen en gegokt door reclameburo Saatchi & Saatchi London, het brein achter de tv-spot Pampers, baby dry. Waar is mijn pipi?
De Vlaamse versie is ingesproken door vaste stem Alexandra Potvin. Doet me eraan denken dat het te lang geleden is dat ik haar nog es zag en sprak. Tijd maken tegenwoordig is easier said than done!!First things first in mijn waanzinnige wanorde wegens slechte selectie in tijdsbeheer afgelopen zeven reisjaren en meedogenloos motto ...

Uit chaos ontstaat vaak leven, uit orde gewoonte' (Henry B. Adams)


Wegwijs onderweg - anytime anyplace?!
A picture is a poem without words.


Frappant opvallend deze Sunigns ...  allemaal tekens aan de wand. Het is altijd belangrijk te weten wat onbelangrijk is. (E. Hohenemser)Na een succesvolle ingewikkelde reconstructie van links boventand 6, door de auto-speakers, in het achterhoofd vanmiddag 'Till The End' - Toto Live in 2003 te Amsterdam. Loud & Clear - alles werd duidelijk deze twaalfde ... het werd een zeldzame good feel met meer tijd voor management - Idioten willen orde, genieën beheersen de chaos.
UPDATE - 40 Trips Around The Sun Tour of TOTO - noteer en boek asap