zaterdag 28 april 2018

Deep Dive

Today is a special day — a day that marked the beginning of something truly historic. It’s the day on which Frederick Law Olmsted and Calvert Vaux won the competition to design Central Park, setting into motion the creation of the Park we all know and love today. 
With more visitors than Yellowstone, the Grand Canyon, and Yosemite combined, Central Park has never, in its long history, been more popular than it is today. Tot zover deze les op begane grond.

Photo courtesy of The New York Public Library

 Bij voorkeur verplaats ik me te voet, nooit per yellow/green cab.Met de metro rijden is meer en altijd een avontuur vergelijkbaar met het observeren van mensen vanaf een terras. Veilig, vlug en vrij goedkoop met een hervulbare Metrocard - minder met meer!Ugly of lelijk betekent niet noodzakelijk vuil en vies maar vooral verkommerd door uitgesteld onderhoud. First things first.
In Chambers zijn nu nog de sporen te zien van 9/11 in die mate dat zijn buurman na 17 jaar vernieuwd en operational in oktober Maar er is meer onder de grond gaande ... duik mee met open mond. 

vrijdag 27 april 2018

Mighty Minerva

Minerva, godin van de wijsheid en het verstand, staat aan de ingang van de Nationale Bank. En de politiek zet er heden zijn pionnen uit.

  1. De MR benoemt Cédric Frère, kleinzoon van Albert Frère, tot regent van de Nationale Bank. 
  2. N-VA benoemt Edwin De Boeck, hoofd van de studiedienst van de partij, tot regent van de Nationale Bank. 
  3. CD&V benoemt Mia De Schameplaere tot directeur van de Nationale Bank. 
En ze dronken een glas, ze pisten een plas en alles bleef zoals het was. (lees meer)
Wat verder in dit land van 1000 wetten en 2000 uitzonderingen:
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft de vroegere Europese commissaris en Open VLD-politicus Karel De Gucht voorgesteld te onderhandelen over een dading in zijn belastingzaak. Het dossier heeft betrekking op 1 miljoen euro, een bedrag dat in 2005 op de bankrekening van de toenmalige zakenadvocaat Karel De Gucht terecht kwam en waar die volgens de BBI geen belastingen op betaalde. Volgens de advocaat van de liberale politicus is zijn cliënt echter niet geïnteresseerd in een dading omdat hij er van is overtuigd dat hij de zaak zal winnen. De Gucht recycleerde zichzelf ondertussen in het zakenleven onder meer als bestuurder van de staalgroep Arcelor Mittal en de telecom groep Proximus.

Begin vorig jaar raakte dan weer bekend dat de BBI nog een tweede rechtszaak heeft geopend tegen De Gucht en zijn echtgenote. Ze moeten zich verantwoorden waarom ze verliezen van hun Toscaanse landbouwbedrijf Agricola La Macinaia hebben gebruikt in hun Belgische aangifte om hier minder belastingen te betalen. (lees meer)

Wanneer opent Tax On Web zijn deuren dit jaar voor De Gucht?

donderdag 26 april 2018

G-redesign 2K18

Volgende week gaat X-marks met pensioen en gisteren Google rolled out its biggest revamp to Gmail since 2011. Lucky seven of niet?De ene zijn dood is de andere zijn brood want na 1 mei ben ik bijna verplicht al mijn bookmarks (sinds 1997 meer dan 10.000) te bewaren en synchroniseren via Google in combinatie met mijn iCloud.

woensdag 25 april 2018

Demolition Dooms Day

Aanvankelijk in 2020 maar zoals het openbaar betaamt is uitstel geen afstel maar vaak voorspelbaar. Sinds vandaag verschoven naar 2021. Een symbolische datum om na 34 jaar samen soms veraf en toch altijd dichtbij in schoonheid afscheid te nemen van het gebouw dat ons en vele andere achterop-strijders verbond. Wie kan dat hardop zeggen? Maar niets is zeker want alles heeft zijn tijd: net zoals de politiek pensioenleeftijd steeds 'evolueert', verplaatst men de finale finish steeds verder. Sommige halen hierdoor de DDD-aankomst dus nooit.

dinsdag 24 april 2018

Botte Bijl

Wat losse flodders naar aanleiding van ordinaire gebeurtenissen:

  • Wie het zwaard hanteert zal er ook door vergaan.
  • De afrekening is toch een radioprogramma, niet?
  • Waar noemen ze haar 'de botte'?
  • Staat paranoia gelijk met politieke passie?
  • Angst is een slechte raadgever
  • De Schone schijn van 'Verdragen'
  • ...
Zelfreflectie werd bijna noodzakelijk een tweede natuur ...

donderdag 19 april 2018

Saint-Ghislain

Google voorop gevolgd door elke grote internet-keyrole-players à la Facebook en kornuiten prediken privacy als een patroonheilige.
Of de nieuwe wet daaromtrent zelfs meer roet in het eten gaat gooien volgende maand? Dat antwoord kan je net niet 'googlen'.
Maar desondanks blijft de zoekmachine me boeien. Het onbezonnen leergierige 'Jantje-zag-eens-peren-hangen' borrelt hierbij spontaan fantasievol naar boven: de waanzinnig wondere wereld van G-datacenters ontdekken in de bloesemtijd te St-Ghislain.

woensdag 18 april 2018

180418

Wederom één van de vele symbolische dagen, ideale kapstok om met je jas aan het juk te hangen. Tenminste je liegt je steevast wat voor deze wakkere woensdag. Maar je bent niet alleen hoor.
Er zijn nog meer ezels waar het negatieve koppig handig herdoopt kan worden naar vastberadenheid. Judge it.

Wanneer je ‘jezelf’ losmaakt van de pijnlijke spijt om het verleden – de eerste letter – en van de overdreven hoop op de toekomst – de laatste letter – ontdek je de ‘ezel’ in ‘jezelf’. Die viervoeter staat voor mij niet enkel symbool voor de koppigheid waarmee we hem meestal associëren maar ook voor letterlijk en figuurlijk mindful in het nu staan.

Inderdaad, de ezel. Ik heb er altijd al iets mee gehad en zelfs overwogen er eentje in de wei te zetten waarin vroeger onze hond zichzelf naar diepere grond groef en nu de kippen in hun biotoop scharrelen. Ik kom de ezel wel eens onverwacht tegen, zoals op de foto’s. Soms voel ik me echt een (koppige) ezel en een andere keer word ik getriggerd door de titel van een boek. In ‘Wijsheid van de ezel’ haalt Erik Van Vooren aan wat wij van hen kunnen leren, omdat ze volgens hem zelden last van chronische stress, burn-out of depressie hebben. Hij vertaalt het begrip mindfulness naar ‘Inzicht door Aandacht en Aanvaarding’. De sterkste oneliner is dat de werkelijkheid altijd wint.

Je kunt de werkelijkheid inderdaad niet veranderen maar wel bepalen hoe je ermee omgaat. Een waarheid als een… koe waarover al heel wat letters in zinnen gegoten werden. Hoe sta jij in de werkelijkheid? Bied je weerstand of aanvaard je? Ik vind dat een ezel enkel zoals hij dat kan gewoon in de wei staat. Hij is, denkt niet na en doet wat zijn natuur hem ingeeft. Hij volgt zijn gevoel, zonder zich iets van de werkelijkheid aan te trekken. Wij noemen hem koppig. Maar is hij koppig of zijn wij dat, omdat hij niet naar ons luistert?

We hebben Mobiele Maandag, waarop veel mensen contradictorisch genoeg eerder letterlijk stilstaan en gepleit wordt voor bijvoorbeeld meer thuiswerk – hoera wat een luxe. Er is Stille Dinsdag, waarop in heel wat bedrijven een aantal uren in stilte gewerkt wordt. Ik stel een Wakkere Woensdag voor. Om eens innerlijk thuis te werken, goed in de spiegel te kijken en figuurlijk bij jezelf stil te staan. Gooi een aantal ballastletters overboord en maak plaats voor de ezel in jezelf. Ga met die blote voeten in het gras staan. Kijk goed om je heen. Bewonder wat je ziet of hoort. Sluit je ogen. Adem in en uit. Neem de omgeving in je op. Ga op in die omgeving. Sta. Stil. Balk eens stevig door als dat goed aanvoelt. Spreek je waarden, kwaliteiten uit. Wat jij belangrijk vindt en wilt betekenen. Vraag je af in welke mate je de voorbije dagen werkelijk geademd hebt.

De week is amper halfweg. En eigenlijk stelt een week niks voor, bestaat die zelfs niet. Het is net als de tijd maar een illusie, een verzinsel van het verstand om (valse) zekerheden een vaste structuur te geven en daardoor het gevoel vaak te verlammen. De ezel drinkt als hij dorst heeft, graast bij honger en wacht niet tot Dorstige Donderdag of VoedselVrijdag. Ruimte zat om je oren te spitsen, je ogen echt te openen, links en rechts te kijken en je richting te bepalen. IA, ik heb er zin in.
Wanneer de ezel honger heeft, kunnen stokslagen hem niet schelen. (Aristoteles)maandag 16 april 2018

You Troep

Back to basics is een nobele onbekende bij het huidige Veronica. Gestart als succesvol zeezender. Daarna van kwaad naar erger in een vicieuze cirkel van het omroepbestel naar commerciële omroep.Heden volledig het mediaspoor bijster maar dat tekent ook meteen zijn kleurloze klandesie. Klant is koning, je meent het niet!
Ook in Vlaanderen van hetzelfde laken een broek ten huize MNM. In hetzelfde bedje zeer ziek ... op uw gezondheid en dito verstand?Wijlen Eddy Wally kwam er altijd goed mee weg, het sierde de man.

vrijdag 13 april 2018

Hotel Van Putten

Alles heeft zijn eerste keer ook deze geniale gimmmick gestart in 1990 van vorige eeuw toen TV met een hoofdletter beschreven werd.Op deze vrijdag de dertiende durf je enkel dit soort dingen of niet? Ook als rekeningcommissaris!

woensdag 11 april 2018

SLOW

Ik was nog geen uur op Belgische bodem en ik stelde vast in welk apenland we probereb te overleven. Telkens weer tracht je die NYC-spirit of doing things zolang mogelijk te bewaren ... edoch. Confrontatie is als Stoppen, Landen, Observeren en Wijs wezen. Mens en zijn mening doe me onbewust spontaan op de rem gaan, pragmatisch ontdek je tegelijkertijd fysisch als psychische prikkels en stel je vast door opmerkzaam te obeserveren. Hoe lang kan ik me permiteren een vrijheid te hebben in keuze? Het kort door de bocht bref denken en doen is zondermeer voordelige tijdswinst en gebalanceerde gemoedsrust. Ik zei als afscheid tegen Ray 'keep up the good work', beter verwoord dan 'problemen bestaan eigelijk niet, enkel uitdagingen'. Alleen het gebruik van het woord 'eigenlijk' getuigt van

zondag 8 april 2018

B&H @ NAB 2018

Geen vijgen na Pasen want B&H NYC is terug open samen met mij.Ondertussen aan de Westkust @ the spring NAB-beurs

donderdag 5 april 2018

Action Kid


Te voet of in de wagen: het is even ver. Met voor het eerst de stappenteller als de vinger aan de pols. Ik gok op 10 km per dag...

woensdag 4 april 2018

Gaminnen

Only in NYC - Zal ik naast deze High Line Lady Liberty ook Claire Lucia ontmoeten is as a part of the adventure de hamvraag deze afreis.
Ze 'resideert' alvast in mijn achtertuin, hier net om de hoek as my oer-Ollandse girl next door oftewel buurman wat doet-u-nu ... BTDT Dorothy Iannone, "I Lift My Lamp Beside the Golden Door" 2018