zondag 27 december 2015

OCPS

Een betere dag als vandaag was bijna niet bedenkbaar. Toevallig?
De viersprong nabij, zo'n vier dagen voor nieuwe voornemens!
Beter nu dan morgen, allerkinderdag die van onschuldige kids.

dinsdag 22 december 2015

Siska S.

Emma (8), Jules (4) en mama Katrien moesten in april afscheid nemen van hun papa na een jaar lang strijden tegen kanker. Emma en Jules willen niet dat andere kinderen hun papa verliezen en besloten daarom een actie te doen ten voordele van de Stichting tegen Kanker tijdens de 10de Music for Life.Nooit gedacht dat die stoere StuBru bitch Siska S. kon snotteren

woensdag 9 december 2015

Het Kot

Soms zijn er zo dagen in je leven die je minutieus bijblijven.
Zo heb ik dat danig met onder andere dinsdag 9 december 1975.
Net als toen 40 jaar geleden startte vandaag mistig met zo'n 10 graden en een flauw zonnetje dat rond 9 uur de mist oploste. Vanaf dat moment ontrolde deze woensdag anno 2015 zich als een rollercoaster, een déjà-vu, een filmische flashback.
Geen haar op m'n zorgeloze hoofd dat dacht aan 40 jaar verder. Alles van mijn reisroute moest nog uitgevonden worden die dramatische bijna dogmatische historische dag in Het Kot.

dinsdag 8 december 2015

Real Estate

Kraaien we heute na 34 jaar hegemonie eindelijk vrolijk victory? Altijd al gevonden: schoenmakers blijven best bij hun leest.
In het geval van zichzelf verheven voelende veredelde Brabantse grensboeren: hou honds-trouw aan mestvaalt en paardenmaffia. Kom als arrogante kudde niet respectloos zwaaien met gestolen titels, onbewezen ervaringen, incestueuze erfkwesties en andere vanzelfsprekende schatplichtigheid. Je venijnige schijnheilige communiezieltjesmentaliteit werd ontmaskerd en overruled!
Stilzwijgend goedgemutst hoongelach alom in de wandelgang.
Ik doe mijn hoed nu en nooit voor je af. U heeft het vlaggen!
Want in onze stad stink je ranzig,dermate vormloos opgetuigd met carnavaleske gierige outfit. Het siert smaakloze dieven.

Off duty - gaf 'degeest' sinds 3 oktober 2015

By the way en ook vandaag maar dan 35 jaar terug werd John Lennon voor zijn flatportiek en zijdeur zondermeer vermoord. Real Estate blijven rare dingen die een wending kunnen nemen. Zondag 20 december zal ik deze overwinnings-dag daarom post mortem herdenken op Strawberry Fields in Central Park te NYC. De ex-geesten als marionet en kavelmeerderheid innig indachtig. De heilige vijfvuldigheid eindelijk waardevol afgescheept. Yes!

maandag 7 december 2015

Druivelaar

Sinterklaas is hier ten huize van al een halve eeuwigheid het land uit en zie daar zijn ze weer de eindejaars-events. Het oogt en oort jaarlijks zo als m'a-tu-vu? En vaak op rug van een of ander doel. Soit je bent vrij in doen en laten op wiens rug dan ook.
DE WARMSTE
Speciaal voor de tiende editie van de solidariteitsactie Music for Life zakken Ayco Duyster en Jan Hautekiet (Radio 1), Peter Verhulst en Kim Debrie (Radio 2) en Karolien Debecker en Peter Van de Veire (MNM) op 24 december af naar De Schorre in Boom om er samen met Siska, Linde en Eva negen uur radio te maken. Elk uur presenteert een ander, onuitgegeven duo. Moet kunnen tijdens de donkerste maand van het jaar december.Het is meteen ook de periode om me een nieuwe old fashioned papieren agenda of kalender aan te schaffen.
Ondanks digitalisering blijft een papierloze maatschappij utopie spijts de voorspelbare mislukte en achterhaalde huidige Cop 21.
Ons land schittert daar dermate achterhaald en mooi niet!
HET EINDEJAAR
in zijn al zijn facetten. Als aftellen naar iets of een doel nastreven en finaliseren, het hoort eenmaal standaard bij onze Gregoriaanse kalendertelling en tijdsindeling.
EENZAAM
Frappant en verrassend daarbij; namiddag merkte ik pas bewust op: De Druivelaar 2015 in ons kleinste kamertje staat er onaangeroerd bij ondanks de huidige 100-jarige feesteditie ...
DRUIVELAAR
Het overviel me bij de aanschaf van de 2016-versie maar ik besef nu ook waarom. Is 2015 al begonnen? Heb ik dan echt dagelijks iets of iemand gemist? Of was het een jachtig jaar vol van vele doelloze of verdoemde dagen van geen scheurkalender-tel?
Alles heeft zijn tijd kan je dan uitkomst en troost bieden mochten antwoorden achterwege blijven. Ook tijdens eindejaar.
(Coca Cola XMAS 2015 - Make someone happy  Jimmy DuranteOf de verfijnde humor uit De Slimste Mens Ter Wereld - start finaleweken 07.12.2015 met ingrediënten à la Brusselmans: In m'n vorig leven geloofde ik het hiernamaals, maar nu niet meer!

zondag 6 december 2015

De schimmel van ...

Sinterklaas bracht vorige nacht voor dag en dauw veel plastic speelgoed langs menig schouw! Hoor wie klopt daar kinderen?
Immers plastic is een geweldig product: het is zeer goedkoop, makkelijk te produceren en extreem veelzijdig aanwendbaar.
Het is ontegenzeggelijk waar dat de wereld sinds de uitvinding van oliegebaseerd plastic bijna onherkenbaar is veranderd.
Het materiaal heeft één groot nadeel – het vergaat nauwelijks. Dat is best wel raar voor producten die bijna altijd een korte levensduur hebben voor ze in de vuilnisbak belanden.
Om die reden zijn wetenschappers, ontwerpers en dromers op zoek naar een alternatief dat even goedkoop, veelzijdig en makkelijk te produceren is. En dat lijken ze gevonden te hebben.
En dan te bedenken dat ik vroeger als dreumes nog houten speelgoed van de goede Sint heb mogen en kunnen bezigen. Heden tijd om het huis in kerstsfeer te dompelen zonder dennenboom deze editie wegens te weinig thuis dit eindejaar.

zaterdag 5 december 2015

Q.P.M.

Nog voor de eindejaarslijstjes je strot dermate uit komen, typeer ik ondermeer dit jaar België in zijn totaliteit als een karikatuur van zijn eigen gecreëerd beleidssysteem. 
Quoted Pro Memore - I.P.Z. als voorbeeld indachtig!