Sterrenstof

Eens temeer stelde ik nogmaals vast dat ik dit (media) land moet delen met een meerderheid aan revolting people, waar geen greintje fatsoen meer aan zit. Het dieptepunt is bereikt, u mag trots zijn op zoveel onmenselijkheid. Heb vandaag zelfs al heel veel (zelfverklaarde) rechters ontdekt. Vrije meningsuiting, niet?
In de spectaculaire schaduw van de anonimiteit verliezen velen hun masker. Dit bewijst voor de zoveelste keer dat we als soort na 2 miljoen jaar zogezegde evolutie nog steeds geen meter van die boom vandaan zijn geraakt, waar we indertijd zijn uit gekropen. Niet de opwarming van aarde wordt onze ondergang maar onze eigen pedante verwende agressieve arrogantie.
De verzuurde afgestompte -iedereen-kan-mag-moet-zonodig-alles-tijdgeest is verworden als een gat in een haag. Hoe meer je dat gat uit de haag probeert te knippen, hoe groter het wordt. Mediageile lijkenpikkers zijn een noodzakelijk (lees: onvermijdelijk) kwaad maar een belediging voor echte gieren (lees: roofvogels)...
Het zijn jullie, media, die de wereld heeft laten geloven in ongegeneerd zwart-wit doemdenken, polarisatie uitvergroten tot communicatie geen brug meer kan slaan.
Het is bedroevend om geen (internet) krant meer te kunnen lezen en te hopen eraan te ontsnappen. Spijtig genoeg hoort de mens dan ook nergens meer de klok der rede slagen, de objectieve journalistiek, de scherpe maar rechtvaardige pen die door emoties geleid extreme gedachten tempert.
Vandaag is het die dag dat sociale media plots niet meer zo sociaal was, de dag waarop iedereen journalist was en z'n mening diende te ventileren, los van enige kennis laat staan respect...
Maar vooral de dag waarop een mens besloot dat "het" genoeg was. Niettemin kleurde deze Witte Donderdag zeer bevreemdend en onwezenlijk plots heel anders.
Het zwarte einde van een politieke komeet. 
Wij zijn uiteindelijk allemaal slechts sterrenstof!
Toeval? Deze family man zou verjaren de 12de deze maand...


Reacties