woensdag 31 december 2008

Carpe Diem 2008


Pluk de dag: ook deze laatste van 2008!
En morgen weer gezond op aan de andere kant. Enjoy.

dinsdag 30 december 2008

Shredder je rijk


De cirkel is bijna rond - Dit was 2008 !
Dit was het eindresultaat vanochtend: een grote zak vol vele fakturen betaald in een land zonder regering tot op de dag van vandaag. Sinds het zien van een BBC-docu omtrent identiteitsfraude heb ik een shredder aangeschaft. Je staat versteld hoeveel een mens jaarlijks moet versnipperen in deze dito maatschappij. Of vereeuwig jezelf met confetti tijdens oud-nieuw op Times Square!

zondag 28 december 2008

Hell Yeah


De laatste week van het jaar hoor je op meerdere radiostations naast nieuws -en andere lijstjes een muzikale jaarmix. Tijdsgeest-genoot Ben Liebrand begon 25 jaar terug met deze (eindejaars)traditie: knippen, plakken, beatbox, geen multitrack. Het jaaroverzicht werd toen ook slechts éénmaal (analoog) uitgezonden en ik was dus verplicht om de GrandMix op te nemen via de (niet ruisvrije) radio. Steeds weer spannend onvoorspelbaar. Heden en ook knap leuk zijn de videojaarmixen geproduceerd door het Belgische MediaMix via Jim TV, in veelvoud digitaal herhaald én downloadbaar.
De magie van toen is hierdoor echter voorbij... Hell Yeah!

vrijdag 26 december 2008

Opgewonden


Bijna 20 jaar terug was ik verbaasd om in de GB-supermarktketen Trevor Baylies eerste wind-up radio te kunnen kopen. M'n collectie werd aangevuld met die BayGen voor net geen 3000 BEF. The times they are a-changin met Baylies
In de VS koop je de opwindbare eco-player met radio voor $179 voor 4GB, en $209 voor 8 GB. Vrouwlief was toch meer opgewonden toen ze onder de 2008-kerstboom haar personal black classic-iPod van 120 GB aantrof. Ik weet wat rippen dezer nachten... Ik gok op 2000 CD's!

woensdag 24 december 2008

De Ballen


Zou Rudolf en Co me deze kerst belonen met deze DVD?

maandag 22 december 2008

Blokken Ben


Met de ideale (achter)klein-schoon-zoon Ben Ben Ben achter de drums? Blokken Ben vierde onlangs op een dertiende 3000 keer. 'Ist-dan -boel?', vroeg de ene Tiense Turk verwonderd...

donderdag 18 december 2008

Hier spreekt men Nederlands

Gisteren werd het Groot Dictee van de Nederlandse Taal gehouden. Hebt u meegedaan? En viel uw score een beetje tegen? Geen nood. Op dit adres vind je 3.000 "instinkers", woorden waartegen heel wat mensen een fout maken. Om je alvast voor te bereiden op het dictee van volgend jaar.
(via Netties)

dinsdag 16 december 2008

Dol-fijn


Afgelopen zomer heb ik voor het eerst met een dolfijn gezwommen in Bahar ic-Caghaq te Malta. Het was en blijft een unieke ervaring die je zeker niet mag missen. Grijp die kans waar en wanneer die zich ook voordoet. Tussen mij en (vrouwelijke) tuimelaar Onda ging het wel wat rustiger aan toe maar het was net zo dol-fijn als in bovenstaand filmpje met een schitterende eindsprint!

zondag 14 december 2008

My Motel


De makers van deze tentjes noemen het een eigen motel, om bijvoorbeeld lekker te liggen in de hal van een vliegveld, wat ook als slogan gebruikt wordt. Of onderweg tijdens een trektochttrip van East naar West US via Route 66, Easy Rider anno 2009 achterna!
De bedoeling is dat je het zomaar uit je tas tovert en languit kan slapen tussen vluchten zonder dat je uren hoeft te hangen in een stoel. Uitgeklapt is het 2.03 meter lang, 63,5 cm breed en 89 cm hoog. Peanuts in vergelijking met onze huidige boxspring. Maar ... de tent kost dan ook maar 49,95 dollar. Een prikje voor meerdere nachtjes Motel elders!

vrijdag 12 december 2008

The Moon Burst


Volle maan vrijdag (gezien vanuit onze orangerie net na middernacht)
De twaalfde december dit jaar heeft weer iets meer dan voorgaande versies. Vier mee vanavond want we hebben te maken met een ‘perigee’ maan. Manneke maan zweeft 50.000 km dichter bij moeder aarde. Als je nuchter kijkt zal hij 14% groter zijn en 30% meer stralen dan gewoonlijk. Hemelmechanica viert verdorie vandaag hier hoogtij. Op dé gezondheid!

woensdag 10 december 2008

B.E.B.


'Blankenberge is een zeer populaire badstad, maar een stedenbouwkundige ramp: betonnen flats op de dijk, verouderde huizen er achter, en een Engels aandoende pier...'
Zo wordt de drukbezochte Vlaamse kustplaats beschreven in een bekende reisgids. Jammer, want een eeuw geleden zag de stad er helemaal anders uit.  Stille getuige is sinds 1914 in de Weststraat 46 de snoep-souveniershop 'Ocean' met aan de voordeur een (krijt)bord met dagelijks een one-liner...   Belle Epoque Blankenberge

maandag 8 december 2008

Opgeruimd staat netjes


Nieuws uit eigen winkel en nomineer vijftien vrolijke vedetten...

zaterdag 6 december 2008

Lieve oude Sint

donderdag 4 december 2008

Zien en gezien worden


Sinds zondag staat ie te blinken met reeds 1 kado. En niet het minste: mannenmode voor mij van dé schoonmoeder? Surprise me!
Deze 250 cm boomlange ecologische den viert zijn 10-jarig eeuwig groen bestaan, kostte in 1998 bij de plaatselijke Doe-Het-Zelver slechts 2199 Bef. Wat betaal je jaarlijks (blauw) voor ne echte den om nog maar te zwijgen over dé nieuwe (niet ecologische) verlichtingshype van 'zien en gezien worden'

dinsdag 2 december 2008

Living in a box


Heb altijd al of ooit iets willen doen in of met 'architectuur'. In de ruimste zin van het woord blijft het bij een onvoltooide typische jongensjeugddroom. Tijdens de eeuwige zoektocht naar het bevredigen van mijn creatieve ongenoegen landde ik internetgewijs op 56 Leonard Street van Herzog & de Meuron, de Zwitserse (zakmes) gebouwengoeroe's van o.a. de Allianz Arena.
Da's wat anders dan deze eerste steen ooit zal worden.

zondag 30 november 2008

Mmm van ...


Before - between - after
Gisterenavond - plots onverwacht maar meer dankzij VIP-invitatie- nog es een wedstrijd (?) van mijn gevogelde voetbalvrienden gaan (be)keuren. De totaal uitgeleefde 'hoofdtribune' inspireerde me dusdanig om vandaag tussen de traditionele (bijna dagvullende) kerstboomplaatsing wél te scoren in de keuken met muffins avec des petits morceaux de chocolat. Eenvoudig, goed en snel te bereiden dankzij de Amerikaanse Aldi, Trader Joe's. Mmm, morgenvroeg!

vrijdag 28 november 2008

The Beat(en) Generation


Minister van Oorlog Pieter De Crem trok twee weken geleden met (zes) medewerkers voor een weekje naar de VS. Maandag 17 november had hij in New York een afspraak met de Verenigde Naties, maar die was op voorhand (reeds) geannuleerd. De zeven vrolijke defensiegezellen besluiten dan maar om eens stevig door te zakken in the Big Apple. Tot grote woede van de minister schreef barvrouw Nathalie een venijnig stukje over het cafébezoek van de delegatie. Een lid van de delegatie nam contact op de met werkgever van de vrouw en zij werd prompt ontslagen.

Minister De Crem heeft een weeklang staalhard ontkend dat hij of iemand anders van zijn entourage contact had gehad met de eigenaar van het New Yorkse café. Tijdens het vragenuurtje in het parlement heeft hij het donderdag dan toch toegegeven. Maar in de beste Leterme-traditie (1 % inspiratie en 99 % rancune) sloeg hij terug naar de onfortuinlijke blogster en bij uitbreiding naar alle burgermedia. De Crem: “Ik wil van deze gelegenheid en dit non-event gebruik maken om een gevaarlijk fenomeen in onze maatschappij te signaleren. Wij leven in een tijdsgeest waarin het iedereen vrij staat naar goeddunken en zonder enige verantwoordelijkheid op blogs te gaan posten. Dit overstijgt zelfs het moddergooien. Samen met u en andere collega’s uit het Parlement en de regering stel ik vast dat het bijna onmogelijk is om zich daartegen te verdedigen. Iedereen van u is een potentieel slachtoffer. Ik vraag u om ons daar met zijn allen over te bezinnen.”

Aan het eind van het incident in de Kamer voegde hij er nog aan toe: “Voor al wat nuttig is zal ik u meedelen dat ik de juridische dienst van het departement Defensie heb gevraagd om te zien in welke mate ik maatregelen kan nemen om mij en mijn integriteit te beschermen.” De barvrouw is dus niet alleen haar job kwijt, maar dreigt nu ook nog eens achtervolgd te worden door de advocaten van De Crem.

En over het fenomeen van de blogs en de burgermedia gaat de minister zich dus bezinnen. Een gevaarlijk fenomeen, noemt hij het. © Indymedia

The Beat(en) Generation achterna; als een gebeten hond?!
B.A.D.
of hypocriet or off the record  en facebook it, enchante .... we drinken de (voor)laatste!!! A la bonheur.

woensdag 26 november 2008

1 miljoen meter verder


Dat is de afstand die ik vanavond met de iPod III in minder dan een jaar gelopen heb. Jawel, 1000 km tegen gemiddeld 5'35" per kilometer (pacetijd). Of in 93 uur én de batterij van de Nike Plus schoensensor is bijna leeg. Toeval of niet? Voor de open-source en running geek is er nu ook Running Tracker. Voor de groene Vlaamsche medemens onder ons: die zonderlinge ziel telt dezer dagen af naar 1 miljoen... bomen.

maandag 24 november 2008

Even schetsen

Het eindejaar - voor sommige de mooiste tijd van het jaar - voor mij een periode als een andere. Met dit persoonlijk verschil: mijn gevoel, de drift om diverse dingen definitief af te sluiten in een bepaald tijdsbestek. De journalist onder jullie kent de deadlinedruk: die werkt ook bij mij het meest efficiënt. Van de nood een deugd dus én tussendoor ontdek ik wel wat foto's aanvaardbaar voor onze eindejaarskaarten. Ik photoshop jaarlijks twee versies: de analoge voor de traditionele snail-mail en de digitale voor de electronische massa-mailing. Deze laatste is tevens een handige controle wiens mail-account nog geldig en werkend is. Hulpmiddel bij deze visuele wensen is fotosketcher, software die ook verkrijgbaar is als een apart .exe bestand om op een USB stick te dumpen. Het gratis programma maakt automatisch van een foto een tekening, schilderij of schets. Het klaart de klus in enkele seconden. Da's sneller dan het opsnorren van de juiste foto!

zaterdag 22 november 2008

Schat, staat ie koud?


Onderweg naar Thanksgiving, Sinterklaas en Rudolf, tijd maken voor je gedichten en andere eindejaars onzin voor én van de betere frigobox-toerist in u: koelkastpoëzie !

donderdag 20 november 2008

O lindeboom.


Ik dacht nog even aan Oh denneboom, maar dit slaat alles. Hilarisch!
De MNM-denktank van het nieuwe gekloonde Donna hoopt deze doordachte originele Ollandse gimmick heimelijk te kunnen/mogen/willen copy-pasten vanaf 5 januari 2009... Luilak hang je jas op!

dinsdag 18 november 2008

Zzzz ....


Make your TV Jealous! Search any item or click the archive of all major series in USA and view the favorite show you already missed for years. Blinkx.com is the world’s largest and most advanced video search engine. With an index of over 26 million hours of searchable video and more than 350 media partnerships, including national broadcasters, commercial media giants, and private video libraries, it has cemented its position as the premier destination for online TV. You can search World News, Entertainment, Business, Sport, Music, Travel & More. 

Pfffff.... dat gezap, ik word nerveus van het huidig 'over-the-top' - aanbod: naast je eigen Zaplive.tv ook nog es een waslijn lang aan printmedia, sat-TV, radio, video, foto, CD, DVD, DVR, PVR, SMS, GSM, GPS, HD, HDMI, RSS, ...
Zzzz..... slaap zacht en zoet, rust in alle eenvoud tijdens de herfst van het leven!

zondag 16 november 2008

Waar was u op ...


... 17 november 1988 om 14.28 uur ?  (*)
Morgen precies twintig jaar geleden werd Nederland als eerste Europese land aangesloten op het internet. Die dag kreeg systeembeheerder Piet Beertema van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam een e-mail – berichten sturen kon al – dat het CWI als eerste buiten de VS toegang kreeg tot NSFnet, de voorloper van internet. Beertema had geen idee van het belang van dat moment. „We hebben geen fles wijn opengetrokken. Het was even wat tabelletjes omzetten en weer verder.”
(*) vermoedelijk was ik op kantoor in het Reyerscomplex te Brussel bezig met de afhandeling van de MIPCOM-beurs.

vrijdag 14 november 2008

St. Helena

A reminder that Radio St Helena makes its annual special shortwave broadcast tomorrow evening on 11092.5 kHz USB as follows:
 • 2000-2100 UTC to Japan
 • 2100-2230 UTC to Europe
 • 2230-2330 UTC to North America
More details and photos are on this page. We wish our friends at Radio St Helena good propagation!

Vorig jaar vierde men aldaar hun 40ste verjaardag en was het de 10de speciale worldwide transmission. Ontvangstrapporten van overal ter wereld, zelf heb ik het station nog nooit kunnen ontvangen. Misschien morgen, volle maan voorbij.

woensdag 12 november 2008

R.I.P. 2008


Gisteren werd 90 jaar einde van WOI herdacht. Vandaag is het drie jaar geleden dat mijn vader in het ziekenhuis overleed. Dit bord met poëzie van Herman Rohaert tref je op weg naar zijn graf.

zondag 9 november 2008

In 't rond


Zo meteen reis ik met de trage trein van perron 13a terug naar Vlaanderen. Per toeval heb ik een gratis niet versleutelde draadloze internetverbinding ontdekt. Sterk signaal midden in de bouwput die het station Amsterdam Centraal is voor de aanleg van de HSL - Zuid en Oost. Opleveringsdatum in 2013, ondertussen kunnen we nog even in 't rond kijken. Morgen maandag brugdag.

vrijdag 7 november 2008

Trio met brio

Ik spoor vanochtend vrij vroeg (!) per trein (jawel) naar Amsterdam voor onder andere de 30ste Radiodag. Maar er is meer in de lucht en in het land van Piet Hein. Ken je het eiland Amsterdam?

Het is een van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Het ligt midden in de Indische Oceaan en wordt door nog geen honderd mensen bewoond. Amsterdam eiland vormt het einddoel van de lange reis die Floortje Dessing maakte voor het LLink-televisieprogramma 3 op reis. Ze vertrok vanuit haar woonplaats Amsterdam en reisde zoveel mogelijk over land. Via Turkije, Syrië, Israël, Saudi-Arabië, Ethiopië en Kenia naar het Franse eiland La Réunion waar ze aan boord van bevoorradingsschip Marion Dufresne gaat. Dit schip vaart slechts vier keer per jaar en brengt je naar Amsterdam eiland. Makkelijker bereikbaar voor de gemiddelde toerist zijn de bestemmingen die Froukje Jansen en Sebastiaan Labrie bezoeken. Zij bedienen de kijker die inspiratie op wil doen voor een volgende vakantie en geven meer praktische reistips.

Wanneer de treinen tijdens de heenreis zondagmiddag klokvast zijn ben ik net op tijd terug thuis om deel 6 van dit trio te bewonderen.... eilandhoppen in Schotland. Een aanrader.

woensdag 5 november 2008

In alle staten


"We've got him", riep G. Double U Bush Jr. ooit.
Heden met B. Obama in the White House of the USA driewerf :

 1. 50 States in 50 Days
 2. 50 States in 50 Songs
 3. 50 significant moments of Internet history
Dit trio kan tevens tellen en is eens wat anders dan 'Yes, we can'

maandag 3 november 2008

Stoepkrijt-verkiezing


Tijdens onze NYC-trip 2006 werd er op straat reeds d(z)ure reclame gemaakt voor 'HilaryClinton.com'. Vandaag tijdens dé langverwachte presidentsverkiezingsdag zie je in Lower East Side 'stoepkrijtverkiezingen' ... een schril contrast, a change? The Electing a US President in Plain English

zaterdag 1 november 2008

QI


Mag het iets meer zijn? Neen! Zelfs geen gram meer, minder mag.
M'n ideaal (theoretisch volgens de Queteletindex) gewicht is 85 kg. De geest en de letter van de QI-wet, het is een wereld van verschil.
Na de dagelijkse vijf gangen Cruise-communiefeesten en de Maltese schranspartijen ben ik begin juli met 'dieet' -noem het eerder 'verantwoorde eetgewoonte'- gestart én exact dag op dag vier maanden verder volle veertien kilo minder op de weegschaal. Dat verdient een uitwaaiweekje aan de Belgische kust! Met dit gewicht en deze PDF coursemap of Gmap in het achterhoofd lukt dat steevast!

donderdag 30 oktober 2008

Bicycle Race


Here's a fresh, hip-level view of what it's like to pedal at top speed through New York City traffic with a flagrant disregard for traffic laws, safety and basic common sense. The people behind the video say it's "a teaser for Empire, a film about having fun on your bike in the city." Sure, it's all harmless DIY fun until your fixie's painted white and locked at the corner where you ran your last red light. But be sure to stay tuned for the 2:30 mark, when a couple of these maniacs actually wear helmets! And at 3:14, there's a taste of what it's like to merge with highway traffic on a bike.
Tja, het leven zoals het heden is... loopt op wieltjes! Houwen zo.

dinsdag 28 oktober 2008

Waslijn

Neen, er zit geen draadje los...
Een waslijn is gespannen draad waar men wasgoed aan te drogen hangt, dat uit de wasmachine komt of met de hand is gewassen. Het bevestigen kan men het beste doen met een wasknijper. Qua vorm, opbouw en materiaal onderscheidt de waslijn zich van het wasrek (ook wel droogrek) en de droogmolen. Droogmolens hebben rondgespannen waslijndraden, die een kern van kunstvezel hebben, waardoor op een klein oppervlak veel was te drogen gehangen kan worden. De functie is hetzelfde.
Waslijnen hebben verschillende verschijningsvormen. Een bekende vorm is een gespannen waslijn tussen twee palen met op elke paal een dwarsverbinding, zodat er één of meerdere draden (vaak drie) naast elkaar gespannen kunnen worden. Draden die simpelweg gespannen zijn tussen twee willekeurige andere punten (bomen, metalen haakjes en dergelijke) komen ook voor.

Maar deze waslijn is eentje over gadgets, trends, nieuws over design, recycling, kunst, vakantie en muziek.
Onzin en humor op mijn maat in weblogvorm!

zondag 26 oktober 2008

WinterBlues


Vanmiddag het traditionele uit-eten-gaan voor verjaardag vrouwlief. Dit doet me herinneren dat ik mijn laatste lentverjaardagskado nog altijd moet aanschaffen: a treadmill or crosstrainer om de jogging-winterblues en zomeruur te vergeten?
Oops! Niet met de Xdream!
Vergeet dat je ter plaatse trappelt. Fiets door de Schotse Highlands, in de woestijn van Arizona of op Route 66 via het ingebouwde scherm. Deze hometrainer buigt mee in de bochten en simuleert zelfs putten en bulten in de weg. Prijs? 7.500 euro Voor dat kassa-etiket ga ik wel live.  Inspiratie zoek? Kijk vanavond zeker es naar m'n mediabuddie van weleer: 3 op reis met Floortje Dessing, she's LLink, net zoals de bestemmingen!

vrijdag 24 oktober 2008

Knuffel


Deze knuffeldag is niet zo bijster origineel, zoals zoveel in Vlaanderen. Mijn knuffeldier is jarig net zoals die andere levende legendes Henri Franco, Bill Wayman. Internationaal is het vandaag de dag van de Verenigde Naties. Hun thuishaven twee jaar geleden gezien dankzij het toenmalige 'Sarah'-verjaardagskado. Het was meer dan een doorstart!

woensdag 22 oktober 2008

Lost Days of Summer


Volgend weekend overschakeling winteruur, Allerheiligenverlof. Terugkerende tekens tijdens deze Lost Days of Summer.
(FOTO: Viesprong-panorama met zicht op onze stad)
.
Voor die donkere dagen moet ik nog een all-in-formule voor ons uitzoeken in verband met digitale TV. Hulp via deze handige kijk&vergelijk-site? In de nacht van 2 op 3 november trekt VRT-medialab definitief de analoge stekker uit hun aardse zenders en kiest resoluut definitief digitaal of DVB, nooit meer sneeuw op uwen TV ! Ik zal er weinig van merken tijdens onze laatste (?!) vakantie dit jaar. We toeven aan zee in combinatie met m'n Europese NYC, Amsterdam. Arrivalguides is een goede gids.
Maar eerst een 'Jordaan' jog-parcours van 10 km uitstippelen via afstandmeten

maandag 20 oktober 2008

Herfstblues...


Herfstblues, het is  de tijd van het jaar: een teveel aan melatonine, een tekort aan cortisol.
The Boys of Summer '84
: Danny, Rohnny, Ivo, De Kat, ikzelf en Marc (hier aan het stuur van z'n rooie Toyota Celica tijdens The Boys-terugreis van zee). Onze kok-chauffeur -barman-duivel-doet-het-al, eentje van 12 stielen en 13 ongelukken. Hij wordt namiddag eenzaam bijna anoniem verstrooid over de eeuwige jachtvelden die hij voor één keer zelfbewust koos...Marc, je jachtseizoen is eindelijk voorbij. Doe ze de groeten van The Boys of Summer van 1984!

zondag 19 oktober 2008

Sprakeloos


'Eigenlijk'.... schieten woorden me tekort! Stem hier

vrijdag 17 oktober 2008

Vicieuze Vrijdag


Straffe fish-eye-foto met Empire State Bldg als middelpunt.
Ook van hetzelfde kaliber 360° rondjes draaien tijdens de Olympische Spelen 2008 te Peking  of vanaf 100 kerktorens 180° draaien te Praag. Als ex-misdienaar blijft het vicieus op vrijdag rond de pot draaien als de beste kaloot of tjeef!  (Tnx to Mersel & Johnny)

woensdag 15 oktober 2008

Taalgrens


Reyerslaan 52-passarelle: media netjes verdeeld volgens taalgrens
En oe-is-et? de meest gestelde 'ijs-is-gebroken'-introductievraag vandaag in Vlaams-Brabant. Niet het tendensieuze 'druk, druk, druk' als antwoord maar meer 'mager en gezond in balans'. Een goed gevulde agenda afgewerkt: VRM-symposium (Leuven), uitgebreide Reyersronde, N9-avondtraining, wekelijkse woensdagvergadering. Frappant tijdens m'n fotoshoot Donna Exit Days (setje n.a.v. het opdoeken van Donna) is de huidige 'zichzelf-vergalloperende-managermentaliteit' op vele VRT-afdelingen. Het is bangelijk maar voorspelbaar vanaf de zijlijn gezien. Duidelijker misschien voor jou als je kalf verdronken HIER intikt... Hier spreekt men Nederlands!

maandag 13 oktober 2008

Uitgerust?


Uitgerust? Bijna!
Voor de andere wakkere vogels: vergaap je her en der al dan niet ingekaderd.

zaterdag 11 oktober 2008

Als de dag van toen


11 oktober is Landelijke Archiefdag in Olland! Wie dagelijks meer wil worldwide: het Archiefforum. Zoek het zelf maar uit!

donderdag 9 oktober 2008

House for saleGisterenavond onze laatste groepstraining van de Nieuwerkerken Nine voor de wedstrijd van zondag. Dit moet weliswaar voorbestemming zijn want m'n startnummer bevat het getal '12' (remember Citroentje?!). Meanwhile is het voor velen best om tijdens de huidige 'kassa krediet'-malaise je geld te beleggen in real-estate, kort bij de bron in het Financial District of Wall Street. Echter opmerkelijk: over staatshervorming kraait geen enkele haan of brult nog een leeuwke... Pas u aan of verhuis?

dinsdag 7 oktober 2008

Familie Feest


Uitgesteld is nooit verloren: dubbel familiefeest afgelopen weekend.
Op zaterdag een uitgestelde (april)  Sarah-voordeur voor m'n enige zus én op zondag de eerste Vlaamse stamboom-meeting langs de zijde van vrouwlief. Zij is samen met Karen uit Houston de 7de generatie van de Amerikaanse familietak uit Many.
Het ene feest is natuurlijk het andere niet! Maar wel twee wereldbestemmingen en gratis onderdak extra (aangetrouwd geregelneefd!) : Houston en  Abu Dhabi, waar blonde Karen (rechts) 9 maanden per jaar werkt samen met haar man Bruce (links). 

zondag 5 oktober 2008

Masterhead


Halfweg -tussen onze twee familiefeesten in - snel een kort bericht om je hersenen uitgebreid mee te pijnigen: hoeveel meesterwerken moet je nog beluisteren uit bovenstaand reeksje? Dat kan tellen! Net zoals dat Sarah-feestje van m'n 50-jarige zus en straks een stamboomfamilie-meet & greet (te) Tielt-Winge  vs. Houston 

vrijdag 3 oktober 2008

M2


Nog 10 bange beursnachten wachten... met Michiel  
America is een gek land en daar horen gekke objecten bij. In deze curiosa-shop is sarcasme hun sterkste troef.

dinsdag 30 september 2008

Lood-s-zwaar


Het cruise-seizoen 2008 zit er op voor onze Celebrity Century met aan boord dezelfde crew als tijdens onze voorjaarstrip. Na bijna 9 maanden non stop werken en aldaar wonen kan de bemanning eindelijk naar huis voor hun jaarlijkse 'vakantie'. Toevallig zag ik dit vertrek uit de Grand Harbour van Valletta te Malta afgelopen vrijdag via de live voorsteven-webcam op de Costa Concordia. Na onze voorjaarscruise en Maltatrip heb je meer oog voor die bezochte landen, steden en aanverwanten zoals het wel en wee van cruise-schepen...

En loodsen spelen daarbij een belangrijke rol - zeker voor een 3 uur durende vaart uit de haven van Amsterdam richting Ijmuiden en Noordzee.Naast het gewone werk, containerschepen de haven in- en uitloodsen, kwamen er dit jaar ook 117 cruiseschepen bij. Een stiel apart! Ondertussen viel in m'n wereldburger-wandelgangen reeds het voorstel Route 66 te verkennen met camper en motorbikes. Eerst morgen bij valavond groepsgewijs deze fijne route van 15 km testen in de Hoofdstad van de Smaak. Op onze gezondheid!

zaterdag 27 september 2008

Negen Nul


De grootste van het Oosten - Luister en oordeel zelf!
Delta 90, een kwarteeuw later is gegarandeerd kouwe rillingen, ouwe muziekmeuk en dito denderende ditjes-en-datjes uit m'n mooiste Ollandse radiotijd aldaar. De 'boefjes' van weleer doen het nog één keer dit weekend. Dat we dat nog allemaal mogen, kunnen, willen meemaken. De vergeten verhalen, we worden er dit jaar wederom met de neus op gedrukt: Midlife Rocks!
Negen Nul zou ook vandaag de tussenstand zijn tussen piraat Delta en ambtenaar Donna. Deze dure dame op de dool zou hier een prima punt kunnnen aan zuigen of hoe radiomaken in moeilijke omstandigheden toch dusdanig (commerciëel) succes uitstraalt. Er hangt echter nog steeds dat typische 90-sfeertje, zelfs een kwarteeuw later.

maandag 22 september 2008

Breaking News

Greece, Athens 09-12-2008 A fire, caught on cctv, breaks out during a live internet broadcast at City 99.5 fm radio station. Da's wat anders dan dat steeds weer liegen en bedriegen, zoals de 10 juni 2007-edition. Houbi helpt hier handig! 
In feite zou de wet  politici die falen in hun verkozen opdracht moeten schorsen om bij een volgende verkiezingsronde nog deel te nemen ... 

zaterdag 20 september 2008

Killroy and Co

Op het (trouwens goed verzorgde) speelplein hier om de hoek zie je bovenstaande 'mural'. Geen Killroy was here maar jonge gasten, onze locals gaven als spuitend de grijze betonnen afsluitmuur kleur.
Een ander eerbetoon aan street-art en graffiti met meer dan 50 voorbeelden van mooie en indrukwekkende graffiti-kunstwerken. Of heb je meer zin om als 'graffiti-toerist' een stapje in de wereld te zetten? Wallstreetmeeting is your guide worldwide!

donderdag 18 september 2008

Olé met Oddee


We houden allemaal wel van lijstjes, vooral als ze de meest extreme dingen bevatten. Wel, bij Oddee kan je op dat vlak zeker aan je trekken komen. De lelijkste beroemdheden, de slechtste before/after foto's, de meest bizarre restauranten en monumenten... Misschien een tip met een "voor" en "na" foto van 12 oktober ... Nog drie weken: het ritme vlot soepelder en steeds sneller tijdens onze wekelijkse groepstraining op woensdagavond. Trouwens aanstaande maandag schitteren we fotogewijs in Het Belachelijk van L ... Olé!

dinsdag 16 september 2008

Ne coola


Tijdens de 20ste Open Monumentendag 2008 kon ik voor de enige en meteen ook allerlaatste keer de eerste zelfstandige Coca-Cola bottelarij (1949-1974) in Europa bezoeken. Het fabriek in de Gazometerstraat bestaat al lang niet meer, maar het beeld van de flesjes frisdrank die er dagelijks aan het raam voorbij kwamen, staat nog bij me in het geheugen gegrift. Dit industrieel cultuurerfgoed is aangekocht door het gemeentebestuur om ... gesloopt te worden. Bestemming is onbeslist door politiek verdeelde coalitie. Onbeslist, onbekend en dus onbemind. Waarom men Coca Cola nooit aansprak voor participatie in bijvoorbeeld een museum is en blijft onbeantwoord. Jammer voor de Cola-Nuts en die vele andere verzamelaars worldwide...
Ik heb alvast wel een nieuw, origineel en authentiek WC-naambordje.
Industrieel cultuurgoed toerisme voor ons kleinste kamertje!

zondag 14 september 2008

min 60


Ocharme, zelfs met een 'fruitloop'-blaar moeten lopen!
Mijn eerste en officiële 10.000 meter onder het volle uur is een feit! Wat 10 kilogram minder meer kan betekenen.

donderdag 11 september 2008

Holy moly


A 9-11 "memorial" statue anno 2008!
Te "bewonderen" aan de St. Ephrem's Church in Dyker Heights, Brooklyn: op de hoek van Bay Ridge Ave en Fort Hamilton Parkway.
Grotere kaart weergeven

donderdag 4 september 2008

Audiko


Keep It Simple Stupid ofwel Just cut & share dachten ze bij Audiko.
Neem nu het logo van deze gabbers: cool, simpel maar zo origineel en tegelijk vanzelfsprekend. Je kan gratis online je eigen GSM-ringtone genereren van eender welk zelf gekozen muziekje, song of eigen opname. Neen, niet mijn nachtelijk gesnurk of hardloop-gehijg... Maar als je dit geweldige geluid ergens ten velde hoort dan weet je dat mijn GSM in de buurt is. Kan je m'n huidige ringtone raden? Mail me alle details. Wie wint trakteer ik op een gratis gidsbeurt bij Q-music (of hun 4FM-buren) te Vilvoorde of prefereer je de Hillywood-edition? It's up to you!

dinsdag 2 september 2008

Chrome

Nog net voor sluitingstijd getest en goedgekeurd: Google Chrome.
Eenvoud boven alles in jullie opgejaagde maatschappij: het is niet al goud wat blinkt. Less blijft steeds more!

zondag 31 augustus 2008

Name and number


Grappig onderweg waren: de talloze wielertoeristen die vriendelijk steevast uitbundig salueerden. Wie weet hoeveel bier en terrasjes ze reeds achter de kiezen hadden. Tussen de koevlaaien zigzagden belachelijk ogende Nordic Walkers langs de maïs en andere velden, de nukkige boer die voormiddag tarwestro perste of lekker geurend drijfmest verspreidde, pensio's-in-spé op zoek naar zichzelf en het onzichtbare Katarakt-gevoel tijdens m'n officieuze Haspengouw Challenge 2008

zaterdag 30 augustus 2008

I am in


Lees ik het goed in bovenstaande bevestigingsmail?
'Log your 10K run on Nike+ anytime on 31.08.08 and well send you a Nike+ Human Race 10K t-shirt. FREE. After you dock, well contact you for size and shipping information.'
Meer dan 1 miljoen T-shirts? Gratis? Worldwide?
Straks mijn eerste Human Race ... een mens moet wat samen met meer dan een handvol anderen!

woensdag 20 augustus 2008

Color Happy

Niks, rien, nothing: België heeft nog steeds geen enkele medaille behaald op de OS-Beijing 2008. Wat dit hachelijke avontuur, zijn sporters en zijn -vooral uitgebreide- overbodige snoepreis-delegatie gekost heeft wil je niet weten. Maar vandaag toch één lichtpuntje vanaf het huidig hoogste gebouw in NYC, toch een straaltje hoop aan de oostzijde als troostprijs:

The Empire State Building will celebrate the Olympics by illuminating each of its sides with the colors of a different nation's flag throughout the sixteen days of the Summer Games. This will be the first time the skyscraper will have separate color schemes on each side as it will represent the 66 nations with the most athletes sent to Beijing.
A typical color change (bekijk video) at the Empire State Building takes six electricians six hours to switch out whichever of the 182 lights needs altering.

tags: , , , ,

maandag 18 augustus 2008

Limburg Loopt


En ik zal er deze keer ook bij zijn. Zien en gezien worden in de 'stad van de smaak'. De Hasselaars krijgen van mij dus een koekje van eigen deeg! En wat je hierboven ziet is niet m'n beste tijd maar wel mijn huidig (dieet) gewicht m'n eerste volledige 15 km van vrijdag. Hoe zou het trouwens zijn met deze zijn goede voornemens?
tags: , , ,

zaterdag 16 augustus 2008

Toontje Lager


Ongehoord geniaal!
Een test die iedereen moet maken. Zelfs ik was aangenaam verrast na een kwarteeuw roofbouw op mijn oren door muziek. Dus: speakers aan, tracht de test te volmaken, het kost maximaal 3 minuten maar het eindresultaat is dan ook geweldig.
tags: , , ,

donderdag 14 augustus 2008

Hans & Grietje


Hans en Grietje anno 2008 - MOMO tags the width of Manhattan
Da's wat anders dan lijntjes snuiven, de krijtlijnen uittekenen, de lijnen kalken. Maar lijnen is ook op je gewicht letten. Mmmm, mijn peil zakt zienderogen: van 103.3 kg na 6 weken reeds 95.9 kg. Menig vrouwmens en schoonmoeder zijn heden mijn trouwe bondgenoot, ik geef hen de raad om tussen de lijnen te blijven!

dinsdag 12 augustus 2008

Inbussleutel


Alleen de naam klinkt weinig hoopgevend, eerder verdacht en vreemd maar zo vertrouwd met het produkt Ikea. Wie een inbus kan hanteren heeft verstand van klussen, zijn geest en handen zijn immers synchroon. Deze blindelingse coördinatie is niet aan mij besteed. En als het een troost mag wezen, u staat niet alleen in uw strijd met de IKEA-handleiding. Op het web is er een heuse zelfhulpgroep ontstaan, onder de ietwat optimistische naam Ikea Fans. Wat in eerste instantie lijkt op een saai forum ontpopt zich al snel tot een goudmijntje voor meubelknutselaars zoals ik!
tags: , , ,

zondag 10 augustus 2008

B From A


Na Vlaanderen Boven ... Een nieuwe BBC-serie maakt gebruik van satelliettechnologie om adembenemende beelden van Groot-Brittannië uit de lucht te maken. Op de 1ste rij vanaf 22 uur apengapen via digital satellite HD : een online voorproefje
tags: , ,

vrijdag 8 augustus 2008

Teamspirit


Vandaag 08.08.08 zingt de 17-jarige 'Norway's Got Talent'-winnaar Erlend Bratland 'Lost' van Anouk tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking.
Elders én veel eerder vroeg zoon Rick aan zijn vader Dick : Pa, wil je een marathon met me lopen? De vader zei ondanks z'n hartaandoening ja en ze liepen samen een marathon.
Wat weken later vraagt de zoon: Pa, wil je nog een marathon met me lopen? En vader knikt affirmatief.
Maar op een dag vraagt de zoon aan zijn vader Dick: Pa, wil je de triatlon 'Ironman' eens met me proberen? Het antwoord van zijn vader is wederom positief. Ook nu, door dik en dun één teamspirit ten huize Hoyt.
Het verhaal klinkt nog niet erg spannend totdat je bovenstaand filmpje bekijkt...met argusogen en een krop in de keel. (tnx Johnny S.)
tags: , , , , , , , , ,

dinsdag 5 augustus 2008

xPats


De zomer is meer dan halfweg net zoals onze vijf vakantiereizen van 2008. We worden stapvoets wereldburgers! En wie van onze soortgenoten blogt waar? Neem alvast deze kaart erbij!
tag:

zondag 3 augustus 2008

Never mind the botox


Dit schrikkeljaar lijkt wel op een non stop rit via memory lane. Ik kan zo losweg -tigtal uit de mouw schudden. Meest frapperende - 31 jaar na houdbaarheidsdatum maar nog altijd vers en fris - waren gisterenavond op de 34ste Lokerse Feesten The Sex Pistols!
Botox is niet meer ver af... of toch wel? Never mind dacht menige zonderlinge ziel... ook die van the cutting edge.
Of oor es in Olland!
tags: , , ,

dinsdag 29 juli 2008

Donder in de broek?


Zicht vanaf ons zeeterras richting hinter/binnenland.
Bij jullie ook van dit donderlaken éénzelfde donderbroek?
tag: ,

maandag 21 juli 2008

Cup België

Sinds 1830 zijn de Vlamingen ... gebelgd. Anno 21 juli 2008 ...wie A zegt, heeft kleine borsten. Trouwens ... wie A zegt, moet ook limentatie zeggen. Boter bij de borsten
tag: , ,

zaterdag 19 juli 2008

Room with a pool-view
M'n 'office-view': de beruchte, beroemde en beproefde haag in onze achtertuin! Tevens m'n diensturen-ingang tot de swimming-pool van de buren. En tegen wie zijn (poker) face kijk je op tijdens kantuururen? Wat is your office-view?

tag:

donderdag 17 juli 2008

All about Eve

De rust keert weder. De iPhone 3G is in ons land neergedaald en dat hebben we geweten met buzz in de blogosphere. Niet meer voor Olive Riley, de oudste blogger ter wereld. De 108-jarige is niet meer en overleed afgelopen zaterdag in Sydney. Read all about Eve


Maar hoe trotseer je de verleiding van de iPhone? Anders gezegd: hoe ga je in godsnaam zonder iPhone door het leven? Give me five good reasons!  


 1. iPhone is duur

 2. Het gebruiksgemak wordt overschat

 3. De ontvangst is matig,

 4. De batterij is te snel leeg en

 5. Wacht gewoon een half jaar.


Beter nog schaf je - zoals ik en Ludo - een fruitige Aphone aan of kies voor andere perfectly designed gifts, accessoires and items for the home van Suck UK

tag: , , , , , ,

dinsdag 15 juli 2008

Slakkengang


Er vliegen steeds minder vlinders rond in België. Waar er vorig jaar in juni nog gemiddeld dertien vlinders in onze tuin rondfladderden, is dat nu gedaald tot vijf. Volgens Natuurpunt is dit een zorgwekkend signaal, want de vlinderpopulatie is een gevoelige indicator voor de toestand van ons leefmilieu. De daling van het aantal vlinders in ons land is te wijten aan een aantal factoren. Een te intensief gebruikt landschap, de blijvende milieuvervuiling en een al te versnipperde natuur zorgen ervoor dat vlinders het moeilijker krijgen om te overleven. Ook het ontregelde klimaat eist zijn tol. Vlinders kunnen zich moeilijker aanpassen aan het onvoorspelbare weer, wat fataal kan aflopen. (belga/sam)


Vlinders zag ik voldoende in Malta waar de lome buschauffeurs een wilde staking gestart zijn...Zomertijd vakantietijd. Tijd voor komkommer, kwel, lust of andere sensatie. Half juli en nog steeds niks te bespeuren van een deftige echte zomer in dit geteisterde land. Gehavend sinds zijn onafhankelijkheid door teveel onderlinge politieke compromissen. Men heeft zichzelf en zijn burgers in het bijzonder genaaid door dit sneeuwbaleffect 'van het een kwam het ander'.

Ach, het en hun geklooi maakt me allemaal niet zoveel meer uit, heel veel minder dan -pak een beet- dikke drie jaar geleden... Niet druk maken zolang er slakjes in onze groene container huizen of leven als een slakkengang !

tag: , ,